Jones plánuje Warcraft 2. Potvrzen ale není
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jones plánuje Warcraft 2. Potvrzen ale není

Jones plánuje Warcraft 2. Potvrzen ale není

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 1. 2017 15:32 11
Reklama

Duncan Jones (Moon, Zdrojový kód), režisér filmu Warcraft, který přišel do českých kin s podtitulem První střet, se nechal slyšet, že by stále rád udělal pokračování blizzardí adaptace, ale tohle rozhodnutí teď nezáleží na něm. "Opravdu nevím," odpověděl na otázku na Twitteru, zda bude nějaký Warcraft 2. Rozhodnout o tom podle něj musí filmová společnost Legendary Entertainment.

I když pokračování potvrzené není, Duncan Jones už uvažuje, o čem by dvojka mohla být. Ostatně už v červenci se vyjádřil v tom smyslu, že nápadů má na celou trilogii. Tehdy řekl, že pokud film uspěje, už ví, jaký by byl příběh druhého a třetího dílu, pokud dostane šanci v práci pokračovat. Vzhledem k tomu, že první film má velice otevřený konec, by bylo přinejmenším nešťastné, pokud by na něj žádný další snímek nenavázal.

Nechceme tuto zprávu zahltit spoilery v případě, že jste ještě Warcraft neviděli, ale Duncan Jones se podělil i o některé nápady na pokračování a konkrétní možnosti, jak by se mohl scénář dále vyvíjet. Pokud vás jeho vize zajímá, určitě si prostudujte výtah toho nejzajímavějšího. Zpětně Jones připustil, že v prvním filmu se možná až příliš usilovně snažili vyprávět mnoho příběhů najednou. Řešit několik zápletek naráz může být ošidné a nakonec je někdy účelnější soustředit se namísto toho na jedinou hlavní linku.

Pokud jde o to, jak si film vedl, Warcraft třeba podle GameSpotu lehce zklamal v amerických kinech, ale ve zbytku světa a především v Číně si vedl nad očekávání dobře. Nakonec do pokladny přinesl 430 milionů dolarů. Pokud jde o příjmy, překonal dosud vládnoucího Prince z Persie s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Nicméně jeho rozpočet a náklady na marketing byly astronomické. A jak se zatím zdá, Assassin jej nejspíš neohrozí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama