Dějiště Morrowindu zřejmě již brzy v TESO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dějiště Morrowindu zřejmě již brzy v TESO

Dějiště Morrowindu zřejmě již brzy v TESO

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 1. 2017 15:02 5
Reklama

Pokud jste dlouhodobými fanoušky série The Elder Scrolls, patrně vám neunikl její třetí díl z roku 2002, známý pod jménem Morrowind. Ten se odehrával převážně na obřím ostrově Vvardenfell, jehož zásadní dominantou je obří vulkán uprostřed ostrova, který má neblahý vliv na místní ovzduší. Morrowind je sice stále dost populární, na druhou stranu ale od jeho uvedení uběhlo už 14 let a řada hráčů by se na památná místa raději podívala v trochu hezčím kabátku. Mohou buď čekat na mód Skywind, který hru předělá do enginu pět let starého Skyrimu, nebo doufat, že se Morrowind objeví v MMORPG The Elder Scrolls Online. A to se nyní jeví jako docela pravděpodobné.

TESO už nyní nabízí skutečně velkou porci oblastí, známých ze singleplayerových RPG slavné ságy, právě Vvardenfell však dosud chyběl. Už v minulosti ale zvídaví fanoušci poukazovali na přítomnost herních dat, která odkazují na možné budoucí přidání tohoto domova temných elfů. Uživatel diskuzního fóra Reddit s přezdívkou FloorBelow nyní poskytl nové informace a uvedl, že v datech hry našel mapu celé oblasti a další zajímavé detaily.

Z podstatných věcí, které se mu podařily objevit, stojí za zmínku, že ve hře figurují všechny podstatné druhy architektury, které si z Morrowindu pamatujete. Je tam tedy Vivec, Hlaalu, Redoran, Telvanni, lokální ruiny rasy Dwemerů, pevnosti temných elfů a tak dále. Zmiňuje také, že ve hře absentují imperiální města, což je ovšem logické, protože Morrowind dosud není pod imperiální nadvládou. Podotýká však, že se v datech vyskytuje městečko Seyda Neen, v němž původní Morrowind začínal. Je údajně tvořeno z unikátních assetů a hráči si tak při vzpomínání přijdou na své.

Celá oblast kolem sopky Red Mountain je podle FloorBelowa nepřístupná, severní pustiny kolem Urshilaku a Molag Amur ale hráči podle všeho navštíví.  Zmiňuje celou řadu dalších detailů, jako jsou města, která v Morrowindu nebyla, nebo například to, že ve Vivecu ještě neexistuje čtvrť cizinců. Nejzajímavější je ovšem jeho finální srovnání velikosti mapy mezi Vvardenfellem, Wrothgarem a Stonefalls. Z něj totiž vyplává, že by nový ostrov měl být zdaleka největší PVE oblastí ve hře. FloorBelow uvádí, že bude zabírat bezmála dvojnásobek plochy Wrothgaru. Jak se vám tyto informace líbí? Hrajete TESO? Jste fanoušky Morrowindu? Na jaká místa byste si chtěli zavzpomínat? Dejte nám vědět v diskuzi. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama