Korejští studenti hrají Overwatch ve VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Korejští studenti hrají Overwatch ve VR

Korejští studenti hrají Overwatch ve VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 1. 2017 10:54 4
Reklama

Skupina korejských studentů vytvořila funkční VR prototyp akce Overwatch. Jejich speciální postroj jim umožňuje se ve virtuálním prostoru celkem smysluplně pohybovat, skákat, střílet i rozdávat rány na blízko. Přesvědčte se sami na videu.

Jejich řešení se zcela obejde bez klasického ovladače. Po bojišti se hráč pohybuje tak, že se nakloní požadovaným směrem, pro skok jednoduše vyskočí a zbytek akcí opatří replika zbraně. Nebude to sice bůhvíjak intuitivní systém, ale rozhodující je, že funguje.

I když technickým podrobnostem kvůli jazykové bariéře zřejmě neporozumíte, zajímavé je, že jejich systém využívá headset Samsung Gear VR, chytrý mobil a řadu dalších komponentů. Samozřejmě podobná řešení existují i ve spotřebitelsky dostupnější podobě, ale na tomto kousku je zajímavé právě to, že jej dali dohromady středoškolští studenti.

Uvidíme, zda se jednou podobné postroje dočkají plnohodnotného nasazení a stanou se z nich doplňky k VR, podobně jako jsou playseaty k volantům. Do té doby bude potřeba vyřešit minimálně odezvu, která je u tohoto zařízení na hranici hratelnosti a v praxi byste zřejmě v zápasech velkou paseku v řadách nepřátel neudělali.

Zábavný detail na jejich řešení představuje moment, kdy s hrdinou Soldier: 76 aktivují ultimátku Tactical Visor. Hráč tak učiní stejně jako postava ve hře. Tedy tak, že se dotkne svého headsetu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama