Scénář pro film podle Uncharted je hotový
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scénář pro film podle Uncharted je hotový

Scénář pro film podle Uncharted je hotový

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 1. 2017 09:24 5
Reklama

Obrovský úspěch loňského čtvrtého dílu slavné série Uncharted naprosto nevyhnutelně znovu rozdmýchal zájem o filmovou adaptaci, o které se hovoří už od roku 2009, kdy vyšlo Uncharted 2: Among Thieves. Film, na nějž čekáme již bezmála osm let, se ale dostal do vleklých peripetií a pomalu jsme už přestávali doufat, že se někdy Nathan Drake na stříbrném plátně objeví. Podle posledních zpráv je ale vše zřejmě na správné cestě.

 Scénárista Joe Carnahan se totiž na sociální síti Instagram pochlubil fotkou dokončeného scénáře s naprosto jednoznačným popisem: „Hotovo. Teď začne ta OPRAVDOVÁ práce.“ Je navíc jasné, že sebejistota autorovi rozhodně nechybí. Popisek fotky totiž pokračuje: „Jestli je v současnosti v Hollwoodu nějaký hustší akční scénář, chci si ho přečíst, protože takhle věc je nářez.“ Inu, není nadto, umět se pochválit, když to za vás nikdo jiný neudělá. Carnahan má za sebou až na výjimky scénáře k průměrným filmům, jako je Hrdost a Sláva nebo A-Team, právě Uncharted by mu tedy mohlo zajistit větší pozornost.

Scénáristka prvních tří dílů Uncharted Amy Hennig už stačila Carnahanovi na Twitteru pogratulovat k dokončené práci. Je třeba říct, že se Carnahan o filmu podle slavné akční série vyjadřoval už v minulosti. V minulém roce k nemalému překvapení diváků například uvedl, že jeho pojetí scénáře k Uncharted je velmi odlišné od stylu, který má například látkou velmi podobný Indiana Jones. V tom samém rozhovoru pro magazín Collider zmínil, že se sešel s Hennigovou, drakovým dabérem Nolanem Northem a vedoucím vývoje Neilem Druckmanem, aby jim tehdejší verzi scénáře předvedl. Tvrdil, že se jim jeho práce velmi líbila, bohužel Neil Druckmann následně na Twitteru popřel, že by se s Carnahanem kdy potkal, natož aby viděl scénář k filmové adaptaci Uncharted.

Není to ale samozřejmě jen scénář, na čem leží potenciální úspěch filmu. Snímek Uncharted má dlouhodobě problém i s volbou vhodného režiséra. V říjnu loňského roku jím byl jmenován Shawn Levy, který v minulosti režiroval například první dva díly komediální série Noc v Muzeu, akční snímek Ocelová Pěst s Hughem Jackmanem a dokonce i dvě epizody povedeného seriálu Stranger Things. Levy ale nebyl první volbou pro režisérské křeslo, před ním se hovořilo například o Davidu O. Russelovi, známého pro snímky Fighter nebo Joy, Sethu Gordonovi, který má na svědomí mimo jiné komedii Šéfové na zabití a momentálně pracuje na oživení Pobřežní hlídky, nebo Neilu Burgerovi, režisérovi Iluzionisty nebo Divergence.

Zajímavé jsou i dlouhodobé úvahy nad tím, kdo by měl ztvárnit hlavní roli dobrodruha Nathana Drakea nebo další populární členy ansámblu herní série, jako je Sully nebo Elena Fisher. V minulosti v souvislosti s filmem padala taková jména, jako je Mark Wahlberg, Robert DeNiro, Joe Pesci, Amy Adams nebo Scarlett Johansson. Nedávno jsme vás informovali i o tom, že ani Chris Pratt, známý z posledního Jurského Parku, Strážců Galaxie nebo aktuálních Pasažérů, není zcela mimo mísu. Podle aktuálních informací má filmová odnož Sony zájem na tom, aby se snímek dostal do kin co nejdříve. Držíme mu palce, aby nedopadl podobně katastrofálně, jako stejně ambiciózní Assassin’s Creed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama