Nový díl TimeSplitters od fanoušků stále žije
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový díl TimeSplitters od fanoušků stále žije

Nový díl TimeSplitters od fanoušků stále žije

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 1. 2017 15:21 1
Reklama

Aktuální vážné finanční problémy společnosti Crytek by neměly nijak negativně poznamenat vývoj hry TimeSplitters Rewind. Pokračování této populární konzolové FPS sice mají na starost samotní fanoušci, ale majitel značky jim dal oficiální požehnání a na vývoj dohlíží.

Vývojář Josh Nuttall potvrdil, že hra je stále ve vývoji, i když současně připustil, že projekt si také prošel několika komplikacemi. Došlo nejen ke změnám samotné hry, ale také personálním. Naneštěstí jsou autoři v tuto chvíli smluvně vázáni a momentálně se nemohou podělit o více podrobností. Dozvěděli jsme se alespoň tolik, že přímé zapojení Cryteku vedlo v posledních měsících k tomu, že bylo třeba učinit několik změn na přání majitele práv. Ne všichni autoři s nimi však souhlasili, a proto projekt někteří opustili.

Josh Nuttall nepopírá, že šlo o velké a překotné změny, ale jsou už údajně za nimi a nyní by měl vývoj pokračovat. Otázkou je, zda se třeba rozhodl Crytek do projektu investovat, aby z něj vzniklo regulérní pokračování, anebo naopak chtěl jen hru nějak usměrnit.

Hra TimeSplitters Rewind byla oznámena už v roce 2012 a skupina fanoušků dostala povolení na ni pracovat pod oficiálním jménem s využitím technologie CryEngine 3 a původních assettů. Smyslem bylo vytvořit zrušený čtvrtý díl a autorský tým mělo dokonce tvořit několik bývalých zaměstnanců Free Radical Design, respektive studia Crytek UK. S pomocí petice se podařilo získat požehnání Cryteku, titul má vyjít na PC a obsahovat multiplayer až pro 16 hráčů. V minulosti se spekulovalo i možném portu pro PS4.

O akci TimeSplitters jsme naposledy psali v souvislosti s FPS Homefront: The Revolution od vývojářů z Dambuster Studios. Ta totiž obsahuje levely z druhého dílu. Když bylo v roce 2014 studio Free Radical Design uzavřeno, většina jeho zaměstnanců se přesunula právě do týmu Dambuster Studios, který patří firmě Deep Silver. Ta vlastní práva na Homefront, která získala od Cryteku - posledního majitele Free Radical. Homefront obsahuje první dvě úrovně z druhého dílu TimeSplitters a na tento easter egg hráči narazí v podobě funkčního herního automatu.

Vývoj čtvrtého dílu byl zrušen v roce 2012. Série, která byla doma na konzolích PS2, GameCube a původním Xboxu, čítá tři díly. První vyšel už v roce 2000. Často je přirovnávána ke konzolovým FPS klasikám GoldenEye 007 a Perfect Dark. Studio Free Radical Design koneckonců tvořili bývalí zaměstnanci Rare. Silně komiksově stylizovaná série vynikala břitkým humorem, utahovala si ze všemožných stereotypů a točila se okolo cestování časem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama