Podpořte na Steamu Counter-Strike: CO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podpořte na Steamu Counter-Strike: CO

Podpořte na Steamu Counter-Strike: CO

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 1. 2017 16:33 2
Reklama

O přízeň a podporu hráčů se ve službě Steam Greenlight uchází modifikace Classic Offensive pro kultovní Counter-Strike, která se snaží spojit to nejlepší z obou světů, tedy konkrétněji klasické verze 1.6 a aktuálního Global Offensive.

Na hratelnost a pravidla verze 1.6 stále nedá dopustit velká část fanoušků, která se nerozhoupala k upgradu na Global Offensive. Případně se brzy pokorně vrátili ke klasice. Právě těm by měla modifikace vyjít vstříc. Statistiky zbraní a další podrobnosti by měly fungovat jako v "původním" Counter-Striku, ale vývojáři se současně chtějí vyvarovat chyb, které verze 1.6 měla a byly opraveny v CS: GO. Podobně by měla být zachována původní podoba a sestava map.

Mod už je hratelný a k dispozici ve veřejné betaverzi. Jeho autoři se mezitím pochlubili, že i když kampaň na Greenlightu ani zdaleka neskončila, už teď mají první velice povzbudivá čísla, které dávají tušit, že Classic Offensive bude mezi těmi úspěšnými uchazeči o zařazení na Steam. S tím, jak se povědomí o novince rozšiřuje, ale přichází i jedna vcelku pochopitelná změna. Valve požádali autory, aby namísto názvu Counter-Strike: Classic Offensive používali jen jméno Classic Offensive. I když šlo o výmluvný a všeříkající titul, je zřejmé, že by snadno mohlo dojít k nežádoucí záměně. A tomu se chtějí Valve vyhnout.

I když s ohledem na nutnost vyvarovat se rizika, že by hráčům modifikace hrozil ban, nemohou vývojáři upravit úplně celou hru podle svých představ, tak aby byla stoprocentně věrná originálu, výsledkem by měl být kompromisní mix, který zahraje na nostalgickou strunu všem, kteří (nejen) první roky nového tisíciletí strávili v náruči jedné z pramáti esportových her.

Atmosféru hry vám připomene nedávný trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama