Hitman se dočká podpory HDR obrazu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hitman se dočká podpory HDR obrazu

Hitman se dočká podpory HDR obrazu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

19. 1. 2017 16:36 5
Reklama

V případě Hitmana se vývojářům z IO Interactive nakonec podařilo zahnat všechny obavy, a i když hráči občas žehrali na epizodický formát vydávání, ve výsledku jde o hodně povedenou záležitost a důstojné pokračování legendy. Jako dárek pak hráči navíc dostanou i podporu HDR obrazu, a to zcela zdarma formou plánovaného updatu.

Co to však znamená pro vlastní hraní? Programátor Anders Wang Kristensen popsal vylepšení na situaci, kdy se nacházíte v temné místnosti a podíváte se ven oknem do zářivého dne. Bez HDR byste za oknem neviděli nic – jen světlo – s HDR však můžete vnímat detaily v místnosti i venku bez jakéhokoliv omezení.

Dalším příkladem pak bylo slunce, které nelze vytvořit zářivější, nežli je list papíru, a tím pádem se musí efekt oslepení vytvářet uměle. Technologie HDR však dovolí nastavit takové světlo, aby k oslepení docházelo přirozeněji, což ve výsledku podtrhuje celkový efekt a dojem z hraní.

Bezplatný update by měl být dostupný pro všechny verze, na které hra vyšla, resp. na všech platformách, které HDR podporují. Jmenovitě tedy PS4 Pro, Xbox One S, PC i klasické PS4, a to 31. ledna tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama