Tekken 7 vyjde na PC i konzolích v červnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tekken 7 vyjde na PC i konzolích v červnu

Tekken 7 vyjde na PC i konzolích v červnu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 1. 2017 15:24 2
Reklama

Kultovní bojovka se konečně vrací na domácí systémy. Společnost Bandai Namci oznámila, že sedmý regulérní díl vyjde 2. června na PC, PS4 i Xboxu One. Podle předchozích informací měla hra dorazit do obchodů někdy zkraje letošního roku, ale nakonec byla opět o kousek odložena.

Autoři podle svých slov dělali, co mohli, aby stihli novinku vydat v původním termínu. Nakonec se ale rozhodli hru raději odložit, než aby utrpěla uspěchaným vydáním. Vedoucí vývoje Kacuhiro Harada v této souvislosti zmínil, že nechtěli opakovat chybu některých titulů, kterým bezprostředně po uvedení chyběl obsah. I když mluvil nejen o cizích, ale i vlastních titulech, šlo o zjevnou narážku na Street Fighter V od Capcomu, který se potýkal s nedostatky a mezerami v základních režimech, což se negativně odrazilo na recenzích i prvotním přijetí.

Než aby se autorům Tekkenu stalo totéž, dalo studio přednost odkladu, jakkoli to nebylo snadné rozhodnutí. Když mluvili původně vývojáři o začátku roku, pomýšleli hráči na březen či duben, je si dobře vědom Harada. Proto se odklad ani nesnaží zastřít, jakkoli přesné datum vydání nepadlo.

Samotná hra bude k dispozici ve standardní, digital deluxe i sběratelské edici. Sběratelka bude obsahovat skvostně vypadající sousoší, steelbook, soundtrack i samotnou hru v deluxe edici s season passem. To platí alespoň pro Evropu. Pokud si hru předobjednáte na jakoukoli platformu, získáte navíc bezplatné DLC s postavou upírky Elizy. K předobjednávce na Xbox One obdržíte ještě bezplatnou kopii Tekkenu 6 z minulé generace, který funguje ve zpětné kompatibilitě.

Hráči na PS4 se pro změnu mohou těšit na bezplatné legendární kostýmy z Tekkenu 2 a 4 pro vybrané bojovníky a Jukebox Mode s klasickými skladbami z této ságy. Tekken 7 nabídne i season pass, který má obsáhnout tři rozšíření. V nich se objeví nové postavy, arény, kostýmy nebo nový herní mód. Každé takové DLC ale půjde koupit i samostatně.

Tekken 7 vůbec poprvé v sérii využívá Unreal Engine 4 namísto vlastní technologie a v Japonsku se objevil v arkádové verzi v hernách v omezeném množství už v březnu 2015. Vylepšená verze s podtitulem Fated Retribution pak měla v zemi vycházejícího slunce premiéru loni v červenci a obsahovala více postav, arén, kostýmů i předmětů. Její obdoba míří také na konzole a PC. Hra byla oznámena už v červenci 2014 na akci EVO.

K dispozici je rovněž nový trailer, který si můžete pustit níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama