Další video z Resident Evilu 1 ve first person
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další video z Resident Evilu 1 ve first person

Další video z Resident Evilu 1 ve first person

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 1. 2017 09:53
Reklama

Už začátkem ledna jsme psali, že demo Resident Evilu 7 je díky šikovným fanouškům možné hrát z perspektivy třetí osoby a naopak, že first person kamera by slušela i úplně prvnímu dílu z roku 1996. Jak by takový remake vypadal, demonstroval v přesvědčivé ukázce Rod Lima. Po úspěchu prvního videa se vrátil s dalším, tentokrát skoro čtyřminutovým záznamem.

Pro svůj prototyp si vypůjčil podobu sídla a modely postav z deset let staré hry Resident Evil: The Umbrella Chronicles pro Wii. S pomocí programu Blender a Unreal Enginu dal pak vše dohromady. Sám nicméně od počátku upozorňoval, že se nechystá svůj výtvor zveřejnit, ani v práci dále pokračovat. Šlo jen o reakci na Capcom a jeho odvážný krok změnit perspektivu v novém dílu. Rod Lima chtěl zjistit, jak by vypadala klasika, kdyby prodělala podobně dramatickou změnu.

Nicméně před dvěma dny zveřejnil další video, které už je o poznání akčnější a mapuje další kroky v ikonickém sídle. Soudě podle reakcí fanoušků se výsledek divákům skutečně líbí. A i podle nás jde o hodně zajímavý experiment. Dost možná by se mohl nápadu chytit samotný Capcom. V enginu posledního HD remasteru by to nemusela být špatná podívaná.

Někteří hráči podotýkají, že Rod Lima dělá to, co měl Capcom dávno udělat už před 10 lety. Experimentuje totiž i s remaky druhého dílu. On sám ovšem podotýká, že nic z toho se na veřejnost nedostane s ohledem na to, že Capcom pokaždé podobné snahy komunity zablokoval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama