Piráti překonali Denuvo v Resident Evil 7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Piráti překonali Denuvo v Resident Evil 7

Piráti překonali Denuvo v Resident Evil 7

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 1. 2017 08:33 22
Reklama

Méně než pět dní tentokrát stačilo pirátům k tomu, aby překonali poslední verzi ochrany Denuvo, kterou je (byl) zabezpečen survival horor Resident Evil 7. Obvykle přitom trvá mnohem déle, že se aktuální verzi protikopírovací technologie podaří crackerům zlomit.

Neznamená to samozřejmě konec Denuva jako takového, protože další hry přijdou opět s novými verzemi. Jedná se nicméně zřejmě o první případ, kdy jinak velice spolehlivý systém rakouské firmy kapituloval tak brzy. Vydavatelé se spoléhají právě na to, že ochrání jejich hry alespoň prvních pár týdnů nebo měsíců, kdy jsou prodeje, a tedy i potenciální škody způsobené pirátstvím nejvýraznější.

Otázkou zůstává, jak na celou věc zareaguje Capcom a zda třeba Denuvo podobně jako dříve některé jiné firmy nechá ze své hry odstranit, pokud už by neplnilo svou primární roli. Stojí za to připomenout, že část hráčů tvrdí, že programově bojkotuje hry s Denuvem kvůli ochraně samotné. Necháme už na vašem uvážení, zda jde o legitimní důvod, anebo jen alibi pro stažení nelegální kopie.

Denuva se už v minulosti zbavily firmy Crytek, Bethesda nebo Playdead u her The Climb, Doom a Inside. Je snad ale případ Residentu důkazem, že Denuvo přestává být spolehlivé? Na to odpoví až čas. Pro tuto chvíli ale stále platí, že na cestě jsou další tituly s touto ochranou. Jen Ubisoft se na ni má spoléhat v případě her For Honor, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands a South Park: The Fractured But Whole.

Navíc je třeba si uvědomit, že i kdyby se vydavatelé od Denuva odvrátili, vystřídá jej záhy jiná a třeba výrazně agresivnější ochrana. Místo něj tu můžeme mít další SecuROM nebo StarForce…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama