Denuvo komentuje prolomení ochrany RE7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo komentuje prolomení ochrany RE7

Denuvo komentuje prolomení ochrany RE7

David Plecháček

David Plecháček

1. 2. 2017 13:41 11
Reklama

Pravděpodobně jste zaregistrovali, že Denuvo nejnovějšího Resident Evilu vydrželo neprolomené sotva pět dní. Možná by leckdo situaci okomentoval slovy, že rakouskému zabezpečovacímu systému dochází dech. Právě pro takové pochybovače se zástupci Denuva vyjádřili v odpovědi britskému Eurogameru. A zopakovali to, co už jsme jednou slyšeli.

Zatímco některé hry chráněné touto protipirátskou technologií zůstaly zabezpečené několik měsíců, u nejnovější hry od Capcomu to crackerům trvalo pět dní. Thomas Goebl na to konto prohlásil: „Musíte brát v potaz fakt, že naše technologie je těžko prolomitelná, nikoli neprolomitelná.“ Marketingový ředitel poté dodal, že i proto na světě existuje snad jediná skupina, která dokáže ochranu přepsat a vyřadit z provozu.

Jestli o někom platí, že se ze svých chyb poučí, pro vývojáře Denuva to platí dvojnásob. „Vždy, když k průlomu dojde, se pokoušíme naši technologii vylepšit, abychom v nové verzi podobnému kroku zabránili. To samé se stane v tomto případě,“ dodává Goebl.

„Je pravda, že titul, o kterém je řeč, byl cracknutý několik málo dní po vydání. Pokud ale vezmeme v potaz, že další hry, které ochranu nemají, jsou nechráněné ode dne vydání – stejně jako všechny jejich updaty – náš produkt pro tento titul přeci jen něco znamená,“ řekl v závěru svého komentáře.

Spekulovalo se o tom, že v podobných případech společnost Denuvo vrací peníze (alespoň jejich část) zpět vydavateli, který si za ochranu zaplatil. Goebl ale na tuto adresu řekl, že nebude komentovat žádná specifika smluv se svými partnery, ale dodal, že společnost obecně nesjednává nic takového jako je vracení peněz, pokud dojde k prolomení ochrany v určitém řádu dní.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama