Vampyr a Cthulhu zaútočí na konci roku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vampyr a Cthulhu zaútočí na konci roku

Vampyr a Cthulhu zaútočí na konci roku

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 2. 2017 16:01 1
Reklama

Hry Vampyr a Call of Cthulhu patří mezi naše žhavá želízka v ohni. Obě vydává společnost Focus Home Interactive, která nyní na svém oficiálním webu uvedla, že by tato dvojice měla dorazit na trh společně ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

I když nejde o klasické mainstreamové blockbustery, vypadají tyto hry velice slibně a my se jim pravidelně věnujeme v našem novinkovém servisu. Akční RPG Vampyr vzniká ve francouzském studiu Dontnod Entertainment, které má na svědomí hry Remember Me a Life Is Strange. Vampyr bude jejich první projekt pro Focus. Předchozí tituly vydával Capcom a Square Enix. Zdá se ale, že už je Focus dostatečně silný, aby dokázal jejich ambiciózní vizi finančně podpořit.

Pokud si o hororu situovaném do Londýna počátku 20. století chcete přečíst více, určitě zabruste do našich starších novinek. Coby lékař Jonathan Reid, který se stane upírem, ale budete bojovat o vlastní lidskosti a čelit dilematu, zda ukojit žízeň po krvi i za cenu porušení Hippokratovy přísahy. Vampyr nabídne částečně otevřený svět a pohání jej Unreal Engine 4.

Call of Cthulhu, které nese prozaický podtitul The Official Video Game, vzniká rovněž ve Francii. Pracuje na něm pařížské studio Cyanide, které se také pomalu začíná probojovávat mezi ty lepší vývojářský týmy. Firma, kterou tvoří bývalí zaměstnanci Ubisoftu, dělá hry už od roku 2001, ale přes různé cyklistické manažery se až v posledních letech probojovala k zajímavějším titulům jako Styx: Master of Shadows nebo Blood Bowl.

Nedávný Space Hulk: Deathwing, na němž se podíleli, sice velkou díru do světa neudělal, ale právě teď kromě Call of Cthulhu chystají také pokračování Styxe s podtitulem Shards of Darkness a rovněž nedávno oznámený Werewolf: The Apocalypse. I Call of Cthulhu pohání Unreal Engine 4 a jde o RPG v částečně otevřeném světě s prvky vyšetřování a stealthu.

Coby soukromý detektiv Edward Pierce budete vyšetřovat smrt celé rodiny na ostrově nedaleko Bostonu. Na hře původně pracovali autoři série Sherlock Holmes ze studia Frogwares a měla z této ságy svými mechanismy čerpat. Z ní se ale nakonec vyklubal jiný titul - The Sinking City, zatímco novinka od Cyanide má mít spíš než k adventuře blíže k RPG s prvky stealthu a psychologického hororu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama