Denuvu unikly záznamy komunikace
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvu unikly záznamy komunikace

Denuvu unikly záznamy komunikace

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

6. 2. 2017 09:25 3
Reklama

Pořádnou ostudu si zřejmě nešťastnou náhodou utrhli autoři nadmíru úspěšné protipirátské ochrany Denuvo. Stranou nyní stojí fakt, že Denuvo u Resident Evilu 7 bylo prolomeno sotva po pár dnech od vydání hry, současná situace tuto událost totiž s přehledem zastíní. Společnosti totiž unikla značná část elektronické komunikace mezi tímto výrobcem ochrany a samotnými tvůrci videoher.

Zprávy se objevily na fórech 4chan a první se datují až do 25. dubna 2014. Zajímavé na nich je přitom to, že přes webový formulář odeslané zprávy nejsou pouze od tvůrců her, ale i od zjevných počítačových pirátů. Zprávy od té druhé skupiny jsou plné nejen dotazů na pochybnou funkcionalitu hry, ale dokonce i výhrůžek od zjevně nespokojených uživatelů. Denuvo zkrátka budí emoce, takovýto únik však ani přesto omluvitelný není.

Z vývojářských společností lze mezi zprávami narazit například na 343 Industries tázajících se na PC verzi Halo Wars, na TaleWorlds, tvůrce Mount & Blade a za další jmenuje například Codemasters, Relic, 505 Games, Ninja Theory a právě Capcom. Denuvo má zkrátka široký záběr a společnost touto formou oslovilo velké množství tvůrců i vydavatelů, mimo herní průmysl pak stojí například Google, který se o tuto ochranu v minulosti zřejmě rovněž zajímal. Na druhu stranu, do onoho webového formuláře lze vepsat cokoli a lze tedy odtušit, že ne všechny dotazy mohou být zcela legitimní. Tak jako tak se jedná o únik nešťastný a je zřejmě způsobený prostou lidskou chybou – někdo zkrátka nenastavil dané složky na webu jako privátní a šlo se k nim dostat velmi jednoduše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama