Podívejte se na krátký film podle Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na krátký film podle Zaklínače

Podívejte se na krátký film podle Zaklínače

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 2. 2017 10:34 23
Reklama

Zaklínač zkrátka frčí. K vydání třetího dílu herní série sice došlo už předloni, i tak se ale vousatá tvář Geralta z Rivie stále pravidelně objevuje na hlavních stránkách herních i neherních médií. Hra od polského CD Projektu RED posbírala snad všechna myslitelná ocenění, stihla vydat dvě povedená rozšíření, brzy vyjde samostatná karetní hra Gwent a mimo jiné je i studnicí inspirace pro masivní zástupy cosplayerů.

Jedním z těch nejznámějších je Němec Ben Schamma, vystupující pod uměleckým jménem Maul Cosplay. Schamma v minulosti zosobnil celou řadu herních i filmových postav, kromě kostýmu Geralta jste jej mohli zaregistrovat i v podobě Venom Snakea z pátého Metal Gear Solidu, Khala Droga ze Hry o trůny nebo jako Dartha Maula, který mu ostatně propůjčil jméno. Jeho Geralt je ale tak přesvědčivý, že si jej najal samotný CD Projekt Red, aby v kostýmu vystupoval na akcích, jako bylo loňský Gamescom nebo E3.

V prosinci se podílel i na poměrně odvážném kalendáři, v němž figuruje vedle dalších cosplayerek v rolích Yennefer a Triss. Kalendář ovšem potěší spíše dámské publikum, vám ostatním by se daleko více mohl líbit krátký fanouškovský film, který se v uplynulých dnech dostal na veřejnost. Produkovala jej Erika Rodgers, která si v něm rovnou střihla roli Triss, Geralta hraje samozřejmě zmiňovaný Ben Schamma. Režie se ujal Leo Kei Angelos.

Čtyřminutový film sleduje souboj Geralta, Triss a neznámého muže v těžké zbroji. Pochválit musíme jednoznačně práci kamery a některé jednodušší zvláštní efekty. Samotný souboj ale ukazuje, že obyčejný člověk, který neprošel Zkouškou trav, se v mrštnosti a obratnosti nemůže se skutečným zaklínačem měřit. I tak ale Schamma odvedl dobrou práci. A pokud je na vás tento krátký snímek moc vážný, možná vezmete spíš za vděk humorným videem The Witcher 4 – San Andreas, který vznikl loni v létě. Geralt v něm řádí na pláži, jezdí na skateboardu a hraje basket s Eredinem. Inu, nemůžete se přece celý život jen trmácet na koňském hřbetu…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama