Remake TimeSplitters vyjde ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake TimeSplitters vyjde ještě letos

Remake TimeSplitters vyjde ještě letos

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 2. 2017 08:39 3
Reklama

Akční série TimeSplitters od studia Free Radical Design dokázala mezi lety 2000 až 2005 porodit hned tři díly. Hratelností jsou často přirovnávány k titulům, jako je GoldenEye 007 nebo Perfect Dark od studia Rare, není se také čemu divit, když právě bývalí zaměstnanci této firmy po svém odchodu založili Free Radical Design. Ten byl ale v roce 2009 zakoupen Crytekem a čtvrtý díl TimeSplitters, na kterém se pracovalo, nikdy nespatřil světlo světa. Naštěstí jsou tu zruční fanoušci.

Skupina autorů, vystupující pod jménem Cinder Interactive Arts, totiž už čtyři rokypracuje na titulu s názvem TimeSplitters Rewind, samostatné multiplayerové hře, která má obsahovat postavy, mapy a zbraně z celé trilogie, kompletně přepracované do Cryenginu. Hra bude zaměřena na multiplayer, který si společně může zahrát až 16 hráčů. Příběhový režim, challenge nebo Arcade League možná přibydou později, momentálně je tým plně vytížen. Už jen počet hratelných postav je totiž úctyhodný, je jich 274. Pokud navíc nemáte kamarády, tak jako někteří členové redakce, můžete si zahrát i s boty.

Dosud poslední update projektu se objevil na konci loňského září, kdy se autoři pochlubili s novými modely zbraní. Včera ale došlo k vydání nového traileru, který, ačkoli neukazuje vůbec nic ze samotné hry, uvádí, že by hra měla vyjít ještě v letošním roce. Navíc je teaser označen jako #1, je tedy více než pravděpodobné, že by mohl být počátkem větší série. Důležité je, že projekt vzniká s posvěcením Cryteku a autoři mají k dispozici oficiální assety, které používají jako vzor pro svou práci. TimeSplitters Rewind se plánuje na PC s možností vydání na PS4.

Ačkoli na projektu nepracuje žádný z autorů původní série, tým Cinder Interactive Arts pod vedením Michaela Hubicky je s bývalými zaměstnanci Free Radical Design v kontaktu a pochvaluje si spoustu pozitivní zpětné vazby a rad. A sladká tečka na závěr – titul by měl pro všechny být zcela zdarma!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama