Všechny díly Serious Sama čekají vylepšení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Všechny díly Serious Sama čekají vylepšení

Všechny díly Serious Sama čekají vylepšení

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 2. 2017 10:14 1
Reklama

Studio Croteam bylo založeno již v roce 1993 a po několika nepříliš známých prvních pokusech prorazilo do mainstreamu díky prvnímu dílu série Serious Sam z roku 2001. Ten se následně dočkal několika pokračování, spin-offů, HD remasteru a drsňák Sam Gladstone má už i svou VR hru. Ačkoli je právě virtuální realita tím, čemu se chce tým z chorvatského Záhřebu do budoucna více věnovat, má dobré zprávy i pro fanoušky tradiční hratelnosti.

 Již loni v květnu vývojáři oznámili, že pracují na pokračování puzzle titulu The Talos Principle. Nyní přicházejí s informacemi o updatech a vylepšeních, které se chystají hned pro několik dílů Serious Sama a nadto opětovně potvrzují, že regulérní čtvrtý díl zběsilé střílečky je stále v plánu a pracuje na něm jádro týmu, zatímco dvě menší skupiny vývojářů se aktuálně věnují menším VR projektům.

Croteam zároveň oznámil, že všechny dosud vydané hry ze sésrie Serious Sam se dočkají implementace podpory Vulkan API a odstranění DX9. Nové buildy her s Vulkanem dostanou vylepšený multithread rendering, podporu split-screenu, vylepšenou fyziku a lepší pohyb postavy a streamování textur. Všechna tato vylepšení budou součástí updatu s názvem Serious Sam Fusion 2017 a budou vypouštěny postupně pro jednotlivé díly. Nejdříve se dočká Serious Sam: First Encounter, další budou následovat v pravidelných intervalech.

Neméně zajímavou informací jsou pak plány na podporu multiplayeru mezi běžnými a VR verzemi her. Tato informace se týká jak kooperace, tak kompetitivních režimů. Všechny hry také nově budou podporovat platformy Linux, SteamOS a OSX. Dojde k rychlejší manipulaci s uloženými pozicemi a savy budou fungovat i v případě, že bude úroveň upravena patchem. Série také obdrží podporu Steam Controlleru a DualShocku 4, pohodlně si zahrajete na více monitorech a modderská scéna se může těšit na mnohem lepší přístup. Máte sérii Serious Sam rádi? Vzpomínáte na obří otevřené mapy, které přinesl první díl? A co Serious Sam VR? Podělte se s námi v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama