České No Man's Sky vyjde už na jaře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka České No Man's Sky vyjde už na jaře

České No Man's Sky vyjde už na jaře

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 2. 2017 14:29 7
Reklama

Protože se v posledních dnech neděje tolik věcí najednou, je to výborná příležitost věnovat se projektům a hrám, které jsme v minulosti nechtěně opomněli. Jedním z nich je určitě i sci-fi Planet Nomads od českého týmu Craneballs Studio, kterému byste měli rozhodně věnovat pozornost.

Toto studio má na kontě celou řadu mobilních her, ale Planet Nomads je velký sandbox pro PC, Mac a Linux, který bývá některými hráči přirovnáván k titulům jako Astroneer, No Man's Sky nebo českým Space Engineers. Hráč v něm coby astronaut ztroskotá na cizí planetě, kde musí přežít. Budeme si moci vyrobit nové vybavení, postavit přístřešek i dopravní prostředek.

Je to další z řad sanboxových explorativních her, ale stačí se podívat na video nebo obrázky ze hry, aby vám došlo, že mé své vlastní jedinečné kouzlo. V Planet Nomads budou váš život ohrožovat cizí formy života, nepříznivé počasí i radiace. Planeta samotná je procedurálně generovaná a hru pohání engine Unity.

Planet Nomads nabídne singl i multiplayer a ve vývoji je od roku 2015. Titul prošel úspěšně Kickstarterem i Greenlightem na Steamu. Podobně jako v The Solus Project vaším úkolem ale nebude jen přežít, ale také v kůži osamělého vědce objevit tajemství mimozemského světa. Hra by se měla ještě na jaře objevit v early access verzi na Steamu.

Samotní autoři přirovnávají stavění v Planet Nomads ke stavebnici Lego. Ale kromě zajištění střechy nad hlavou se budete muset postarat také o to, abyste si zajistili i další potřeby - jídlo a vodu například. A nakonec se dopracujete až třeba k lodi schopné podniknout meziplanetární cesty.

Studio slibuje unikátní kombinaci stavění, survivalu a průzkumu. Všechny složky mají být podle Craneballs stejně důležité. Přístřešek zvýší vaše šance přežit a rozšíří váš akční rádius. K dispozici má být více než stovka stavebních bloků. Vývojáři slibují, že vás bude omezovat v podstatě jen vaše fantazie, a lákají na funkční fyziku.

Nové technologie vám zase umožní prozkoumávat nebezpečné oblasti, kde byste zpočátku nepřežili. Cestovat můžete klidně stovky kilometrů daleko a každá planeta má různé podnebné pásy. V průměru mají mít až 120 kilometrů.

A konečně survival prvky. Nomádský způsob života vám přinese spoustu dobrodružství a hlavně nebezpečí. Přežít na neobydlené planetě nebude vůbec snadné, takže muíste obezřetně plánovat každý další krok. Musíte se vypořádat s radiací i jedovatou atmosférou. Nesmíte umrznout, vyhladovět ani se nechat sežrat. Samozřejmostí je střídaní dne a noci, destrukce prostředí a spousta tajemství navrch.

Více informací o hře najdete na Steamu a na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama