Todd Howard slibuje podporu Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Todd Howard slibuje podporu Switche

Todd Howard slibuje podporu Switche

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 2. 2017 13:23
Reklama

Fallout Shelter jakožto první mobilní titul od Bethesdy a ve své podstatě i forma experimentu vyšel na výbornou – hra šla na odbyt jako rohlíky, a přestože byla šířená zdarma, dokázala za pomocí mikrotransakcí vytvořit velmi zajímavý zisk (odhad denního výdělku nyní činí více než půl milionu korun). Není tedy divu, že se chystá něco dalšího.

O tom jsme ale ostatně slyšeli již před časem – Todd Howard avizoval, že společnost úspěch na mobilních platformách inspiroval a nic není vyloučeného. V čerstvém rozhovoru pro GameSpot nadále fanoušky ujišťuje, že se tyto plány rozhodně nemění a k tomu nadále Howard podotýká, že úspěch na zařízení do kapsy nepřichází sám od sebe, ale je třeba na něm tvrdě pracovat. A to například za pomocí pravidelných aktualizací a modifikování obsahu. Jedině tak lze udržet pozornost hráčů na své straně. K tomu již nadále Howard nic dalšího nepřidává a můžeme tak jen nadále tápat ve tmě, co se to v Bethesdě vlastně kutí a jestli bude ten další titul zasazen do nějakého stávajícího univerza, anebo zda se nebude jednat o zcela novou IP.

Bethesda tentokrát neodvrací záda k nové platformě Nintenda. Nebude tedy následovat příklad nasazený u konzole Wii U.

Co ale na druhé straně víme celkem přesně je fakt, že Bethesda tentokrát neodvrací záda k nové platformě Nintenda. Nebude tedy následovat příklad nasazený u konzole Wii U, jež to měla ostatně spočtené již před dost dlouhou dobou. Prvním titulem Bethesdy pro Switch bude Skyrim, což bude ve své podstatě významným milníkem pro sérii celkově – bude se totiž jednat o první návštěvu série The Elders Scrolls na jakoukoli z platforem od Nintenda. O této návštěvě jsme ale ostatně něco tušili již od samotného oznámení konzole, nějaký čas však nebylo zcela jasné, jestli k tomuto setkání nakonec přeci jen dojde.

A dojde, a nemělo by se navíc jednat o kdovíjak ojedinělý incident – Todd Howard totiž v rozhovoru rovněž pro GameSpot nadále vysvětluje, že v minulosti nebyl ze strany Nintenda o hry jeho zaměstnavatele příliš velký zájem. To se však nyní obrací a Nintendo aktivně vyhledává podporu třetích stran a mezi nimi zabrousili zástupci japonského vydavatele právě i do Bethesdy.

Na to konto Howard podotýká, že se mu nová konzole líbí, přijde mu chytrá a nahlas vyřkl něco, na co beztak myslela u oznámení konzole myslela jistě většina z nás – něčeho takového je schopné pravděpodobně pouze Nintendo. Howard si nadále současnou spolupráci zmíněných společností pochvaluje a Nintendo vyzdvihuje jako dobrého partnera pro další vývoj, zdráhá se však vyslovit svůj názor na budoucí potenciál nové konzole.

Zkrátka a dobře, jestli Nintendo Switch bude hitem nebo propadákem, to ukáže až čas, první komentáře a názory však již konečně vyplouvají na povrch a brzy si budeme moci konzoli prozkoušet i my sami, a to ať už s tituly od Bethesdy, anebo bez nich. Těšit se ale bude určitě na co a stejně tak se vyplatí sledovat i další kroky dnes propírané Bethesdy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama