Tech demo ukazuje podobu Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tech demo ukazuje podobu Borderlands 3

Tech demo ukazuje podobu Borderlands 3

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 3. 2017 08:48
Reklama

Společnost Gearbox Software na herní scéně působí už 18 let a za tu dobu stačila vytvořit slušnou řádku her, bohužel s kolísavou úrovní kvality. Firma, která začala na datadiscích pro legendární Half-Life, má za sebou také sérii Brothers in Arms, nepříliš povedeného posledního Duke Nukema, katastrofální Aliens: Colonial Marines a z poslední doby i rychle zapomenutou multiplayerovou akci Battleborn. Všichni ale víme, čím se Gearbox proslavil asi nejvíce.

Řeč je pochopitelně o populární sérii Borderlands, která kromě dvou regulérních dílů obsahuje také titul Borderlands: The Pre-Sequel a několik spin-offů. Tím nejpamětihodnějším je zřejmě epizodická adventurní série Tales from the Borderlands od studia Telltale Games. Od vydání Pre-Sequelu ale letos uplynou již tři roky a fanoušci netrpělivě očekávají další díl. A možná se v dohledné době dočkají.

Na Game Developers Conference, která v těchto dnech probíhá v San Franciscu, se prezident společnosti Gearbox Randy Pitchford během své prezentace podělil o několik ukázek z toho, jakým způsobem využívá vývojářský tým Borderlands schopností Unreal Enginu 4. Ačkoli několikrát zopakoval, že ukazované scény pochází z technologického dema a možná se v žádné hře neobjeví, můžeme si udělat poměrně slušný obrázek o tom, jak bude vůbec první díl, který zamíří pouze na aktuální generaci konzolí a PC, vlastně vypadat.

Pitchford hovořil o grafických technikách, které jsou pro sérii Borderlands typické, jako je například takzvaný edge-outlining, tedy známé obtažení hran, které hře poskytuje komiksový vzhled. V novém díle ale značně vzroste počet detailů, jak demonstruje přiložené video. V průběhu své přednášky také Pitchford zmínil, že nové nástroje poskytují grafikům v Gearboxu mnohem větší svobodu. Vypíchl, že je nyní například možné simulovat změny scenérie podle denní doby v reálném čase, je také možné každé planetě přiřadit jinou fyziku.

Na jednom z přiložených screenshotů se nachází i postava, která má zakrytou tvář. Pitchford uvedl, že to není náhoda, a rozdmýchal tak spekulace o tom, že se v novém díle objeví některý ze známých hrdinů z minulosti. Nakonec připojil i vzkaz fanouškům „Pokud jste zákazník, který se těší na další Borderlands, pracujeme na ní. Brzy vám ji ukážeme“. Vývoj dalších Borderlands Pitchford potvrdil již loni na konferenci Pax East.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama