Capcom zatím o novém Dino Crisis neuvažuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom zatím o novém Dino Crisis neuvažuje

Capcom zatím o novém Dino Crisis neuvažuje

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 3. 2017 12:31
Reklama

Opakovaně jsme během uplynulých dvou let psali o tom, že by rád Capcom nastartoval některé své slavné a nyní odpočívající IP. Kromě série Onimusha a o něco aktivnější ságy Devil May Cry se nejčastěji zmiňuje značka Dino Crisis, která odpočívá už od roku 2003.

V tuto chvíli to ale na její renesanci bohužel nevypadá. Není na pořadu dne. Producent Resident Evilu 7 Masačika Kawata se nechal v rozhovoru pro list Daily Star slyšet, že o obnovení této série se v Capcomu momentálně nehovoří. Což je škoda. Domnívali jsme se totiž, že se o ní ve světle předchozích zpráv minimálně uvažuje.

Ať už by šlo o pokračování v pravém slova smyslu, reboot anebo remaster, Kawata sám se ale naděje nevzdává, a nechává tak žít i tu naši. Bylo by podle něj úžasné vytvořit hru s pomocí moderních a dříve nepředstavitelných technologií. Navíc úspěch RE7 dává tušit, že hráči mají minimálně v tuto chvíli chuť na hry staromódnějšího střihu.

Představitelé Capcomu se v uplynulých měsících nechali opakovaně slyšet, že se firma soustředí na oživení spících IP. Dino Crisis se zdá být logickou volbou, tak doufejme, že se na něj pozornost manažerů co nejdříve upne.

Série debutovala v roce 1999 na prvním PlayStationu a o rok později vyšla jednička také na PC a Dreamcastu. Jde ve své podstatě o survival horor, jen v jiných kulisách. Svého času ostatně také sdílel mnoho společných prvků s Resident Evilem. První díl má koneckonců na svědomí otec RE Šindži Mikami. Série se časem probojovala i na stránky knih a komiksů. Poslední díl vyšel v roce 2003.

Jisté není ani to, zda se Capcom už rozhoupal něco podniknout s IP Onimusha. I na toto konto padlo hned několik zajímavých náznaků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama