Středověký Mordhau boduje na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Středověký Mordhau boduje na Kickstarteru

Středověký Mordhau boduje na Kickstarteru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 3. 2017 16:24 3
Reklama

Na obzoru se rýsuje velice zajímavá konkurence pro hry jako Chivalry: Medieval Warfare, War of the Roses nebo koneckonců For Honor. Jmenuje se Mordhau a záměrně se vyhýbáme ukvapenému srovnání s Kingdom Come: Deliverance, které se objevuje v zahraničí.

Mordhau je středověká multiplayerová akce až pro 64 hráčů, která se velice úspěšně uchází o přízeň hráčů na Kickstarteru. Ve vývoji je už půl druhého roku, ale na úspěšné zafinancování jí stačil méně než den. V tuto chvíli už má na kontě přes 110 tisíc dolarů a hravě tak překonala cíl stanovený na 80 tisíc. Do konce crowdfundingové kampaně přitom ještě zbývá 27 dní.

Její slovinský autor Marko Grgurovič, hlavní designér a programátor, láká na obrovské otevřené bitvy, koně, hrady a obléhací stroje. Kromě dobývání hradu až pro 64 hráčů ale nechybí třeba ani komornější duely pro dva hráče. Celý tým strávil ještě před vývojem rok tím, že zkoušel všemožné prototypy a experimentoval s různými nápady.

Marko Grgurovič říká, že toto dlouhé období pokusů umožnilo týmu definovat mechanismy a zbavit se těch zbytečných věcí. Hlavním cílem vývojářů je, aby souboje vypadaly jako skutečné. Svého bojovníka si budete moci oblíknout od hlavy až k patě a i tady najdete kromě klasických rytířů a lučištníků třeba i vikingy. Upravovat půjdou i zbraně.

Přesné datum vydání zatím neznáme, nicméně odměny pro backery a FAQ na oficiálním webu naznačují, že by akce Mordhau mohla vyjít v březnu příštího roku. Na hře pracuje mezinárodní tým Triternion, do nějž patří nezávislí vývojáři z mnoha evropských zemí. Hra by měla stát 20 až 30 dolarů a zatím se plánuje jen pro PC.

Autoři počítají s podporou modů, ale neplánují singl. Možná se však ve hře objeví menší singlové módy, kde půjde bojovat proti botům. Kromě first person kamery má hra podporovat i perspektivu třetí osoby, ale nebude k dispozici na oficiálních serverech. Hru pohání Unreal Engine 4.

Podrobnosti o hře najdete na oficiálním webu a na Kickstarteru.

V každém případě to vypadá, že by středověk zase mohl být jednou v kurzu. Nezapomínejme ani na chystanou hru Mount & Blade II: Bannerlord. Kdopak asi zvládne soubojový systém nejlépe…

Mimochodem, termínem Mordhau (případně Mordstreich či Mordschlag) se v Německu označovala technika držení meče, kdy jste oběma rukama sevřeli čepel a udeřili nepřítele jílcem nebo záštitou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama