Autoři Styxe vsadili na DRM-Free přístup
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Styxe vsadili na DRM-Free přístup

Autoři Styxe vsadili na DRM-Free přístup

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 3. 2017 15:26
Reklama

Navzdory obavám některých hráčů, že stealth akce Styx: Shards of Darkness od studia Cyanide a vydavatele Focus Home Interactive obsahuje ochranu Denuvo, se tento předpoklad nepotvrdil.

Na Steamu to popřel přímo zástupce vydavatele. Ostatně na Steamu se neobjevuje zmínka o Denuvu ani v profilu hry ani v EULA. Ve hře není žádná forma DRM, vzkázal hráčům vydavatel. Shards of Darkness vycházejí právě dnes a naši recenzi jste si mohli přečíst už dopoledne. Vojta hře udělil hodnocení 2/5 a moc nadšený z ní nebyl. Ale je férově třeba dodat, že patří mezi přísnější autory v tomto případě a titul zatím sbírá spíše nadprůměrné známky. Čímž rozhodně neříkáme, že nemá Vojta pravdu.

Uvidíme, jak se tento přístup vydavateli a vývojářům osvědčí. Teoreticky tak ale například nic nebrání vydání hry na GOGu, pokud dáváte přes Steamem přednost tomuto distribučním kanálu. Zatím byste ale nového Styxe hledali v jeho nabídce marně. Ostatně i toho starého. Focus však na GOGu působí nabízí tu třeba adventury ze série Runaway nebo RTS Wargame: European Escalation od Eugen Systems.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama