CliffyB se vyjadřuje ke Gears of War 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CliffyB se vyjadřuje ke Gears of War 4

CliffyB se vyjadřuje ke Gears of War 4

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 3. 2017 15:44 2
Reklama

Jméno Cliffa Bleszinskiho nemusíme nijak zvlášť představovat. Bývalý dlouholetý člen týmu Epic Games byl vždy vnímán jako jakási rocková hvězda mezi vývojáři a na svém kontě má slušnou řádku titulů velmi zvučných jmen, mezi nimiž září i série Gears of War. Loňský čtvrtý díl byl tím vůbec prvním, na kterém se CliffyB vůbec nepodílel, nyní jsme se ale dozvěděli, co si o něm myslí. A přehnaným nadšením tedy rozhodně nesrší.

Gears of War 4 vytvořilo studio Coalition pod taktovkou Roda Fergussona a právě k jeho přístupu se Bleszinski vyjádřil: „The Coalition a Rod Fergusson dali lidem to, po čem volali. Dali jim Episodu VII od J. J. Abramse. Já videl Episodu VII pětkrát, pořád na mě působí, ale když se na ni podívám objektivně, říkám si, že to hráli moc na jistotu. Doufám, že Coalition se příště odváží více zariskovat.“

Bleszinskiho přirovnání k sedmé epizodě ságy Star Wars koresponduje s názory řady recenzentů, včetně toho Jirkova. The Coalition skutečně příliš neriskovali a spolehli se na osvědčený recept, který v případě Gears of War funguje již více než deset let. Tento přístup se jim vyplatil a hra si v recenzích vysloužila velmi pozitivní hodnocení. S prodeji to ale bohužel až tak slavné nebylo a na to, že šlo o první díl na aktuální generaci konzolí, na sebe hra po vydání nestrhla požadovanou pozornost. A to i přesto, že díky programu Play Anywhere ji mohli hrát majitelé Xboxu One i PC.

Bleszinski se aktuálně věnuje své multiplayerové akci Lawbreakers, která dle jeho slov rozhodně není kopií Overwatch. Hru by rád dostal i na konzole, ale říká, že ačkoli jeho studio Boss Key jedná s těmi patřičnými lidmi, obchod je obchod a zajím nic není jisté. Se serverem GameSpot se ovšem podělil o zajímavý zážitek z konference PAX East 2017:

„Sedím si takhle na tom super stánku Nexonu a je to vtipné, protože hned vedle je stánek s remasterem Bulletstorm. A na druhé straně Gears of War 4. Sedím a říkám si, že je to fakt zatraceně divné. Ale je to dobrý pocit. Rád pracuji na nových značkách. Vzpomínám na všechny ty negativní komentáře, které jsem za svou kariéru nasbíral a v duchu si říkám ‚Haha, zavolej mi, až budeš příště na show flooru a kolem tebe budou tři velké značky, pro jejichž vznik jsi byl klíčový‘.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama