Podívejte se na 40 minut záběrů z Prey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na 40 minut záběrů z Prey

Podívejte se na 40 minut záběrů z Prey

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 3. 2017 13:24 7
Reklama

Značka Prey má poměrně pohnutý osud. Už první hra z roku 2006 měla svou cestu na svět pořádně komplikovanou, však také její vývoj započal již o jedenáct let dříve. Následně nás vývojáři namlsali skvělým trailerem na druhý díl, který byl ale po sérii problémů zrušen a dlouhé roky jsme byli nuceni přemítat, co bude dál.

Na loňské E3 nám však vývojáři z Arcane Studios dali pádnou odpověď v podobě oznámení rebootu celé série, který se jmenuje prostě Prey a sleduje osudy nešťastného hrdiny (nebo hrdinky) na palubě vesmírné stanice Talos I, toho času zamořené mimozemskou formou života. O Prey jsme za posledních devět měsíců napsali mnoho, pro základní informace tedy zamiřte do starších novinek.

Na nedávné konferenci PAX East 2017 však znovu odhalila závoj tajemství a výsledkem je nových 40 minut záběrů ze samotného hraní. Je to tak už podruhé, co jsme dostali ke zhlédnutí větší časový úsek, nedávno se řada zahraničních novinářů dostala k celé první hodině hry. V novém videu se můžete podívat na souboj s nepřátelskou formou života, která na sebe bere rozličné podoby, k vidění je ale také inventář a systém, jakým hra nakládá se speciálními schopnostmi. Chybět nemůže ani ikonická zbraň Gloo Cannon, tedy vrhač lepidla, který vám poslouží v nejedné šlamastyce a po čase je to zas originální kousek, který snese srovnání třeba s Gravity Gun z druhého Half-Life.

Prey vychází 5. května letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Pracují na ní Arcane Studios pod vedením Raphaela Colantonia, tedy zkušení vývojáři, kteří za sebou mají například Arx Fatalis nebo dvoudílnou sérii Dishonored. Veškeré dosavadní ukázky nás přesvědčují o tom, že by jejich nová hra mohla být skutečně povedeným sci-fi thrillerem. Těšíme se, až její kvality budeme moci sami posoudit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama