Halo Wars převede vaši řeč na text
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo Wars převede vaši řeč na text

Halo Wars převede vaši řeč na text

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 3. 2017 15:02 3
Reklama

Microsoft odhalil zajímavou funkci mířící do her pro Xbox One i na PC – hráči se bez nutnosti instalovat doplňky či programy třetích stran dočkají automatické podpory v podobě nástroje měnícího text na řeč a naopak. Usnadnit to na jednu stranu pochopitelně může komunikaci v zápalu hry, stejně tak ale tuto funkcionalitu mohou ocenit i hráči mající problémy vnímat rychle plynoucí text.

K rozdání rozkazů spolubojovníkům či peprných nadávek protivníkům nově nebude nutno odpoutávat pozornost od samotné hry – nový a přímo do her integrovaný nástroj to ve formě převedeného textu udělá za vás. A na druhé straně může naopak existovat možnost převést text zpět na řeč v případě, že z nějakého důvodu není například dostupná přímá hlasová komunikace (například absence mikrofonu). Tato funkce však bude muset být do her přimontována ručně a nelze tedy očekávat, že se automaticky zjeví ve všem, co právě spouštíte na svém PC či na konzoli.

Premiéru si tedy tato novinka odbude ve strategii Halo Wars 2, ve které tímto halekání hráčů může získat zcela nový rozměr. Pro zapnutí stačí v nabídce hry aktivovat položku „game chat transcription“. Na výběr je následně dokonce i hlas, jakým hra bude v takovém případě na hráče hovořit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama