UPDATE: Zprávy o Zaklínači vyvráceny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Zprávy o Zaklínači vyvráceny

UPDATE: Zprávy o Zaklínači vyvráceny

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 3. 2017 08:47 17
Reklama

Nedávno jsme psali o tom, jak se jeden ze zakladatelů polského CD Projektu RED rozvzpomněl na skromné počátky společnosti zkraje 90. let minulého století. Růst CD Projektu se dá připodobnit i k jeho nejslavnějšímu počinu, tedy herní sérii Zaklínač. I ta začala s titulem, který si svou popularitu získal zejména ve střední a východní Evropě, aby se značka následně se třetím dílem stala celosvětovým trhákem. V minulosti CD Projekt opakovaně prohlásil, že Zaklínač 3 bude posledním Geraltovým herním dobrodružstvím. To ale nyní už nejspíš neplatí.

AKTUALIZACE

Bohužel se ukázalo, že informace o pokračování pocházejí již z roku 2015 a Kiciński v rozhovoru mluví o rozšířeních Srdce z kamene a O víně a krvi. Zpráva se v uplynulých hodinách rozšířila po celé řadě zahraničních webů, kde jsem na ni narazil i já. Omlouváme se za dezinformaci a za vyvolání planých nadějí. 

PŮVODNÍ ZPRÁVA

V televizním rozhovoru pro polskou stanici TVN24 BiS totiž výkonný ředitel Adam Kiciński uvedl, že by nebylo spravedlivé, aby fanoušci nedostali další pokračování. „Pracovali jsme na tom universu více než deset let a nemyslím si, že jsme u konce. Je stále ještě příliš brzy o tom mluvit, ale na tuhle sérii jsme nezapomněli.“

CD Projekt má momentálně plné ruce práce s novým ambiciózním projektem Cyberpunk 2077, který byl oznámen již v roce 2012, ale až po dokončení třetího Zaklínače a jeho povedených rozšíření se na něj mohli vývojáři vrhnout plnými silami. Technologie, které Cyberpunku 2077 dopomohou k životu, získaly hned několik grantů od polského vládního programu, a to v celkové částce kolem 7 milionů dolarů.

Na oficiálním webu CD Projektu byly zveřejněny žádosti o granty, které mají společný termín, do kterého musí být financovaný produkt dokončen, a sice 29. června 2019. Je tedy pravděpodobné, že Cyberpunk 2077 vyjde někdy v první polovině toho roku. O polském programu GameINN a konkrétních technologiích, které CD Projekt z jeho grantu financuje, jsme psali ve starší novince. Připomeňme, že jednotlivé aspekty se věnují tvorbě živoucího města či inovativní multiplayerové složce hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama