Daymare: 1998 uspěla na Steam Greenlight
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Daymare: 1998 uspěla na Steam Greenlight

Daymare: 1998 uspěla na Steam Greenlight

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 3. 2017 09:58
Reklama

O sympatickém projektu Daymare: 1998 jsme psali už několikrát. Tým, který na něm pracuje, chtěl původně vytvořit fanouškovský remake druhého Resident Evilu, na žádost Capcomu ale své snahy přerušil a raději se vrhl na vlastní hru. Inspirace slavnou japonskou sérií survival hororů je ale přesto zjevná.

Naposledy jsme vás informovali o tom, že vývojáři z Invader Studios zkouší štěstí na Kickstarteru. Bohužel se ale Daymare: 1998 nakonec požadovaných 180 tisíc dolarů vybrat nepodařilo. Naštěstí ale není všem dnům konec a studio dnes komunitu potěšilo oznámením, že se hře úspěšně podařilo projít platformou Steam Greenlight.

„Chtěli bychom se s vámi podělit o skvělou zprávu. Díky vášni a oddanosti našich fanoušků dnes společnost Valve oznámila, že Daymare: 1998 má na Steamu zelenou. My všichni v Invader Studios jsme z této noviny nadšení. Nečekali jsme, že to půjde tak rychle, a jsme vám moc vděčni za veškerou podporu,“ píše se v oznámení.

Vývojáři se i přes neúspěšný crowdfunding nevzdávají a slibují, že budou na Daymare i nadále pracovat. Již brzy bychom se měli dozvědět, jak vývoj slibně vypadajícího titulu pokračuje. Hlavní cílem projektu je přinést hráčům atmosféru survival hororů z 90. let. Podle slov autorů právě tehdy vyšly ty nejzásadnější zástupci žánru, zatímco moderní hororové hry z pohledu 3. osoby jsou daleko více zaměřeny na akci.

Kromě Resident Evilu ale přeci jen nalézají inspiraci i v modernějších titulech. Jmenují hry, jako je Dead Space, The Evil Within a do jisté míry i Alien: Isolation. Herní doba nebude příliš velkorysá, vývojáři hovoří o méně než deseti hodinách na jedno dohrání, slibují ale vysokou míru znovuhratelnosti z důvodu rozdílných hlavních postav. Uvidíme, zda se projekt podaří dotlačit do zdárného konce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama