StarCraft: Remastered vyjde letos v létě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka StarCraft: Remastered vyjde letos v létě

StarCraft: Remastered vyjde letos v létě

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 3. 2017 07:50 7
Reklama

Vše, o čem se spekulovalo, byla pravda. Tamtamy se tentokrát nemýlily, když slibovaly na léto remaster kultovní real-time strategie StarCraft z roku 1998 od Blizzardu. Proslulé studio oznámilo HD verzi s podporou rozlišení až 4K.

Vylepšená verze dostala prozaický titul StarCraft: Remastered. Obsahovat bude pochopitelně veškerý obsah z původní hry i datadisku Brood War. Výčet novinek ale přirozeně nekončí u rozlišení a vyleštěné grafiky, která se snaží co nejvíc ctít originál. Kromě podoby se dočká upgradu třeba i ozvučení.

Hra bude podporovat celkem třináct jazyků namísto původních pěti a nabídne prostor v cloudu pro uložené pozice, vlastní mapy, rozvržení kláves a záznamy z her. Samozřejmostí je integrace do blizzardí on-line sítě a pokročilý matchmaking. Dojem z vyprávění mají podpořit nové ilustrované předěly v rámci misí v kampani. Klasické filmečky nechybějí a mají mít rozlišení 1080p.

Všemi citlivými zásahy chtějí autoři dopřát podle svých slov téměř 20 let staré klasice minimálně další dvě dekády. Jako legenda kompetitivního hraní a e-sportu na to může tato populární RTS určitě směle pomýšlet. Studio přitom ujišťuje, že navzdory četným vylepšením, která mají přenést hru do moderní éry, se nic nezmění na hratelnosti a balancu hry.

Vše bylo zachováno, aby si veteráni přišli okamžitě jako doma. StarCraft: Remastered se chystá na Windows a Mac a vyjde letos v létě. Jeho cenu zatím bohužel neznáme. Více informací o novince najdete na oficiálním webu. Tady si můžete důkladně prohlédnout i některé rozpohybované scény a porovnat je v původní a nové HD podobě.

A tím výčet radostných zpráv nekončí. Blizzard totiž ještě oznámil, že původní StarCraft a datadisk Brood War uvolní na konci měsíce ke stažení zcela zdarma spolu s novým updatem 1.18. Původní hra navíc bude kompatibilní s remasterem, takže bude možné z této verze přesunout svá data do vylepšené, až vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama