V Prey si osvojíte řadu zvláštních schopností
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Prey si osvojíte řadu zvláštních schopností

V Prey si osvojíte řadu zvláštních schopností

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 3. 2017 09:47 2
Reklama

Sci-fi akce Prey od vývojářského týmu Arcane Studios se blíží mílovými kroky a autoři hry nás pravidelně zásobují novými informacemi o všem, na co se můžeme těšit. V aktuálním videu blíže představují zbraně a zvláštní schopnosti, které pomohou hlavnímu hrdinovi/hrdince k přežití na vesmírné stanici Talos I, toho času zamořené šmejdem z vesmíru.

Zhruba minutu a půl dlouhý trailer předvádí skopičiny, které budete moci napáchat s unikátním vrhačem lepidla, speciální kuší a rozličnými typy granátů. Zároveň s ním ale vývojáři na oficiálních stránkách hry poměrně podrobně představili zvláštní schopnosti. Chlubí se, že hra bude obsahovat 24 lidských vylepšení a dalších 20 skillů, které jsou spjaty s mimozemskou formou života, ve hře zvané Typhon. Svého hrdinu si může každý profilovat dle libosti, což by hře mělo poskytnout vysokou míru znovuhratelnosti.

Ve hře nebudou žádné třídy, každý se může naučit jakoukoli schopnost, kterou ve hře objeví. Mezi lidské dovednosti patří například hackování, opravy nebo výroba zbraní, mimozemské skilly se pak řadí do tří specifických stromů – Energy, Morph a Telepathy. Instalace těchto dovedností však není tak úplně bezpečná, musíte si tedy dobře rozmyslet, zda výhody převáží potenciální nesnáze. S mimozemskou technologií v těle vás totiž například obranné věže základny Talos I budou vnímat jako hrozbu a budou na vás útočit. Také budete budit mnohem větší pozornost obřího monstra s označením Nightmare Typhon. Jenže kdo by se nechtěl aspoň jednou proměnit na porcelánový hrníček?

V Energy stromu na nás čeká například skill Kinetic Blast, který způsobí poškodí všechny v okolí pěti metrů a ještě je odhodí směrem od vás. Ideální na úniky z prekérních situací. Pomocí Lift Field zas budete moci manipulovat s těžkými předměty a zdvihat je do výšky až sedmi metrů. Electrostatic Burst nejen poškodí všechny v okolí, ale také dá zabrat všemu elektronickému vybavení, roboty na tři vteřiny omráčí a ani biologické cíle z něj nebudou příliš nadšeny. Strom zaměření na morfování zas umožní víše zmíněnou proměnu na libovolný předmět na scéně, po upgradu se navíc můžete stát například kulometnou věží. Telepatické schopnosti obsahují například Mindjack, díky němuž můžete některého z nepřátel na čas postavit na svou stranu.

Prey rozhodně vypadá čím dál lépe a variabilní možnosti průchodu hrou nás skutečně lákají. Hra vychází 5. května na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama