CD Projekt se chlubí prodeji trilogie Zaklínač
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt se chlubí prodeji trilogie Zaklínač

CD Projekt se chlubí prodeji trilogie Zaklínač

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 3. 2017 09:31 14
Reklama

O úspěchu, kvalitách a popularitě předloňského třetího Zaklínače nemá smysl polemizovat. Hra posbírala skvělé známky od kritiky, vysloužila si mnohá ocenění a spolu s dvěma rozšířeními je považována za jedno z nejlepších RPG aktuální generace. Polská vývojářská společnost CD Projekt se nyní pochlubila s prodejními čísly celé trilogie.

V tiskové zprávě k příležitosti zakončení fiskálního roku stojí, že se do konce roku 2016 prodalo více než 25 milionů kusů her, vytvořených na základě knižní ságy spisovatele Andrzeje Sapkowskiho. Celkové tržby titulu Zaklínač 3: Divoký Hon pak činí více než miliardu polských zlotých, tedy skoro šest a půl miliardy korun.

 V tiskové zprávě se k úspěchu titulů vyjádřil prezident společnosti Adam Kiciński, který zároveň odhalil plánovaný termín vydání karetního titulu Gwent: The Witcher Card Game: „Celé roky jsme konstantně upřednostňovali kvalitu a zaměřovali se na omezené množství produktů. Trvale silné prodeje celé série Zaklínač náš přístup ospravedlňují a přispívají k dlouhodobému zájmu o naše hry. Od vydání prvního Zaklínače v roce 2007 až do konce roku 2016 jsme prodali přes 25 milionů kopií. Letos značku Zaklínač znovu rozšíříme. Koneckonců je rok Gwentu. Organizujeme první velký turnaj s cenami v hodnotě přes 100 tisíc dolarů. Na jaře také začne další klíčová fáze beta testu a hru v kompletní podobě vydáme v druhé polovině roku.“

Viceprezident pro finanční záležitosti Piotr Nielubowicz dodal, že silná pozice na trhu podtrhuje úspěch rozšíření O víně a krvi, které vyšlo loni v květnu. Tržby a čistý zisk za rok 2016 podle něj odpovídají 75 % čísel z roku 2015, kdy Zaklínač 3 vyšel. Tak vynikající výsledky dva roky po sobě společnosti umožní investovat do dalších ambiciózních projektů a rozšířit firmu. Mezi aktuální klíčové projekty Nielubowicz momentálně počítá chystaný Cyberpunk 2077 a již zmíněný Gwent.

Doufejme, že se tyto zprávy nedonesou duchovnímu otci Geraltových dobrodružství. Nedávno jsme vás informovali o tom, že se Andrzej Sapkowski v minulosti vzdal procent z prodejů a raději si nechal vyplatit konkrétní částku předem. Na jeho místě bychom si nyní nejspíš trhali vlasy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama