Akční RPG Hellpoint má originální nápady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akční RPG Hellpoint má originální nápady

Akční RPG Hellpoint má originální nápady

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 3. 2017 13:02
Reklama

Pokud máte v oblibě žánr akčních RPG, je velice pravděpodobné, že se momentálně potloukáte po Prstencovém městě v posledním DLC pro Dark Souls III a po očku pokukujete po květnovém vydání The Surge. A to ještě pouze v případě, že už za sebou máte fenomenální Nioh a Nier: Automata. Fanoušci žánru teď zkrátka mají žně. Podílet se na nich chce i nově oznámená hra Hellpoint.

Tu připravuje studio kanadské Cradle Games, které od svého založení v roce 2015 nemá na kontě ani jednu hru. Na druhou stranu je ale tvořeno celou řadou veteránů, kteří se podíleli třeba na Assassin’s Creedu, Spider-Manovi, Skylanders, Prince of Persia nebo Rainbow Six. Hellpoint je akční RPG, které se ani trochu netají svou inspirací dílem designéra Hidetaky Mijazakiho. Namísto temné fantasy ale sází na netradiční sci-fi zasazení.

V tiskové zprávě k příležitosti oznámení hry nás vývojáři zvou na pouť po opuštěné vesmírné stanici, v rámci níž budeme muset přijít na původ několika událostí, které zapříčinily okultní kvantovou katastrofu. Hlavní hrdina bude lovit (nebo bude loven) širokou plejádu děsivých nepřátel, mezi něž patří zrůdy z hlubin vesmíru a dekadentní démoni. Celá kolonie Irid Novo bude plná tajemství, konspirací a prokletých rituálů. To zní docela slibně, že?

Vývojáři momentálně připravují crowdfundingovou kampaň na Kickasteru, už nyní je však na PC k dispozici demoverze, kterou si můžete stáhnout pod tímto odkazem. Hra by měla vyjít buď koncem tohoto nebo začátkem příštího roku, a to na PC, Mac, Linux, PS4 a Xbox One. Konzolové verze mají nabídnout svižných 60 FPS, na PC nebude framerate omezen. Těšit se můžeme na multiplayerové kooperativní režimy a dokonce i split-screen.

Vývojáři vypichují několik zajímavých prvků, jako je například 21 hodinový orbitální cyklus, který bude základem pro mnoho dynamických událostí, při nichž objevíte další tajemství zamotaného příběhu. Budete si moci vytvářet vlastní speciální schopnosti, vaše pouť kolonií určí, které její části budou zaplaveny nepřáteli a jaká vesmírná božstva přijmou vaši výzvu. Velkým slibem je také zvláštní přístup k režimu New Game+, který nás má nechat na pochybách, jestli jsme skutečně objevili všechna skrytá tajemství. Zdá se, že se v tomto případě vývojáři chtějí inspirovat Nierem. Podívejte se na přiložené video a podělte se s námi o své názory!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama