CD Projekt chystá vedle Cyberpunku další hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt chystá vedle Cyberpunku další hru

CD Projekt chystá vedle Cyberpunku další hru

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 3. 2017 09:50 11
Reklama

Včera jsme vás informovali o tom, jak si polský CD Projekt pochvaluje úspěchy herní trilogie Zaklínač. V rámci konference k příležitosti zveřejnění finančních výsledků za uplynulý fiskální rok ale přišly na přetřes i další tituly, na nichž firma aktuálně pracuje.

Hlavní pozornost byla samozřejmě věnována Cyberpunku 2077. Tento titul, o němž se hovoří již od roku 2012, je prý již v poměrně pokročilé fázi vývoje. Na hře pracuje dosud největší tým v dějinách CD Projektu, vývoje se účastní přes 300 lidí. Cyberpunk je jednoznačně nejambicióznějším projektem společnosti, vývojáři tedy nechtějí nic uspěchat a před řádným představením hry ještě potřebují nějaký čas. Víme ale, že podmínkou získaných grantů od polské vlády je, že hra musí vyjít nejpozději v červnu roku 2019.

Pro samotné vývojáře je údajně nyní situace docela nepříjemná, protože vědí, jaká hra je a bude, ale nemohou o tom poskytnou žádné detaily. Letošek totiž patří Gwentu a nemáme proto prý očekávat mnoho relevantních informací, které by se k Cyberpunku vztahovaly. Poměrně zásadní zprávou je ale to, že ačkoli na Cyberpunku pracuje přes 300 lidí a na Gwentu zhruba třetina tohoto počtu, CD Projekt chce paralelně vyvíjet ještě další titul. Zatím jsme se o něm nedozvěděli vůbec nic, je však jasné, že si další projekt vyžádá značný růst studia. Momentálně společnost hledá výtvarníky konceptů.

Samozřejmě se objevily i otázky na potenciální čtvrtý díl Zaklínače. Společnost uvedla, že Zaklínač byl koncipován jako trilogie, která, pochopitelně, nemůže mít čtvrtý díl. Vývojáři nicméně do tvorby světa investovali patnáct let, je jim velmi drahý a slibují, že o pokračování budou přemýšlet. Investorům však slíbili, že ačkoli někdy mají bláznivé nápady, jsou v jádru racionálními lidmi. Mají kompletní práva na všechny hry v sérii a do propagace značky vložili značné peníze, investoři by si tedy podle jejich slov na otázku o čtvrtém Zaklínači mohli odpovědět sami. Na celkový průběh prezentace se můžete podívat v přiloženém videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama