Creators Update pro Windows dorazí brzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Creators Update pro Windows dorazí brzy

Creators Update pro Windows dorazí brzy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 4. 2017 14:11 4
Reklama

Plánovaná obsáhlá aktualizace pro Windows 10 jménem Creators Update je již dostupná v rámci programu Insider a na krátkou chvíli se dostala dokonce i na veřejnost a řada uživatelů s ní má již své zkušenosti, 11. dubna však dorazí i ve své ostré verzi a všichni tak budeme moci pocítit změny. Některé se přitom budou týkat konkrétně hráčů a jejich zážitků na Windows 10.

V pořadí již třetí pojmenovaná distribuce Windows 10 (předchozími byly Treshold 2 a Anniversary Update) přinese řadu větších či menších změn a kromě většího důrazu na soukromí, což je v současné době asi obecně největší požadavek uživatelské základny, se dočkáte například i možnosti kvalitněji řídit proces aktualizací. Ty nově slibují být mnohem méně náročné na datové objemy a nově především půjde nastavit, ve které časy se počítač rozhodně nesmí restartovat. Celkově pak ony restarty půjde posouvat, a to až o týden v případě Home verze systému a až o 35 dní v případě edic ostatních.

Novinek se dočká i prohlížeč Edge, který krom opět lepšího zabezpečení přinese také podporu elektronických knih a dorazí i s podporou přehrávání videa ve 4K, což ocení kupříkladu konzumenti obsahu na Netflixu. Nově také bude možno v rámci větší přehlednosti také sdružovat záložky do skupin.

Celkově pak nová edice Windows 10 přinese lepší podporu 3D, a to jak ve formě tvorby, tak i konzumování, což bude možné například za pomocí řady dalších headsetů virtuální reality. Nové kousky přislíbili dodat například společnosti Dell, Asus, Acer, Lenovo či HP, o čemž se můžete blíže přesvědčit jak přímo na stránkách Microsoftu, tak i v naší předchozí aktualitě.

K drobným vylepšením se pak řadí například vylepšená Cortana, což pro nás v samotném srdci Evropy příliš aktuální není, nicméně jak jsme avizovali již na začátku – změny se tentokrát budou týkat právě i nás hráčů.

Do systému tedy dorazí takzvaný herní režim (v originále Game Mode, původně naznačený zde), který od důležitých systémových prostředků odstřihne nepotřebné procesy a slibuje propůjčit více procesorového času, paměti i výkonu grafické karty právě probíhající akci. Na reálná měření a analýzu skutečných výsledků si ještě budeme muset počkat, je ale každopádně sympatické samotný fakt ten, že si Microsoft aktivně všímá i hráčů mimo Xbox One.

K tomu do systému zavítá i takzvaný Beam, což není nic jiného než nová streamovací služba přímo integrovaná do operačního systému. Zde tvůrci slibují menší lagy než například na Twitchi a zjevnou výhodou je samozřejmě samotná integrace přímo do systému. I zde jsme každopádně zvědaví na to, jak to bude ve finále fungovat a jaké budou ohlasy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama