Podle We Happy Few natočí film
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podle We Happy Few natočí film

Podle We Happy Few natočí film

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 4. 2017 13:13 4
Reklama

Opakovaně jsme se v posledních měsících pozastavovali nad tím, jak se množí zprávy o filmových adaptacích videoher, přičemž jednoznačný komerční úspěch a uznání kritiky se těmto filmům spíše vyhýbá. Dalším chystaným projektem v řadě je snímek We Happy Few. Tedy film podle hry, která ještě ani není dokončena.

Což o to, nezávislý survival křížený s hororem od studia Compulsion Games má zábavný a originální námět, který by se určitě na stříbrném plátně neztratil. Hra je zasazena do retrofuturistické dystopické vize šedesátých let. Anglické městečko Wellington Wells vypadá na první pohled idylicky. Nicméně to, že nejste normální, ještě neznamená, že tu po vás všichni nejdou. Hlavní hrdina Arthur není normální, protože normální je v tomto světě zobat halucinogenní pilulku jménem Joy. Kdo ji nezobe, není normální. Je to Downer. Arthur je Downer a jdou po něm úplně všichni. I mile vyhlížející babičky s paraplíčkem.

Pilulka štěstí působí svým uživatelům pocity blaženosti, ale vedlejším efektem jsou ztráta morálních zábran a manipulovatelnost jejích uživatelů. Hra inspirovaná filmem Brazil nebo románem 1984 spisovatele George Orwella se teď sama stane předlohou hollywoodské adaptace. Titul byl představen v červnu 2015 a do early accesu vstoupil v červenci 2016. V rámci předběžného přístupu je hra k dispozici dosud a pravidelně se jí dostává updatů.

Informaci o stejnojmenném filmu přinesl jako první magazín Variety. Vývojáři z Compulsion Games se spojili s produkčními společnostmi Gold Circle Entertainment a dj2 Entertainment. Stejně jako ve hře se zřejmě i hlavní hrdina filmu vzbouří proti zažitým pořádkům, aby odhalil, proč se celá společnost dobrovolně uvrhla do neviditelného vězení.

Vývojáři si pochvalují, že je producenti oslovili s vizí na adaptaci, která bude stejně znepokojivá jako předloha, bude obsahovat černý humor a bude se točit okolo stejných témat. Společnost dj2 Entertainment už kromě We Happy Few pracuje na jiných herních IP - Sleeping Dogs, Sonic the Hedgehog, Life is Strange, Hawken, Blacklight.

We Happy Few by mohlo přijít do kin v roce 2019. Scénárista, režisér i herci se ale zatím hledají. Vývojáři z Compulsion Games zdůraznili, že nejde o apríl. Hra podle nich vyjde mnohem dříve než film, ujistili současně. Produkční společnosti na druhé straně slibují, že snímek zůstane věrný originálu, ale fanoušky zároveň překvapí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama