Pokémon Go ztratil 80 % pravidelných hráčů
i Zdroj: Niantic
Novinka Pokémon Go ztratil 80 % pravidelných hráčů

Pokémon Go ztratil 80 % pravidelných hráčů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 4. 2017 10:17 20
Reklama

Mobilní hit Pokémon Go od Nianticu se v únoru pochlubil tím, že už má na kontě neuvěřitelných 650 milionů stažení. To ale neznamená, že tahle mánie už z větší části neopadla. Počet aktivních hráčů, kteří hru zapnou každý den, klesl o více než 80 procent.

Denně hraje Pokémon Go nyní asi 5 milionů lidí. Pro srovnání v červenci 2016, když titul vyšel, jej hrálo každý den 28,5 milionu lidí. Na druhou stranu okolo pětimilionové hranice se Pokémon Go drží celkem stabilně už od konce loňského roku.

Neschopnost udržet si více aktivních fanoušků můžete samozřejmě interpretovat jako neúspěch, ale co by za to jiná studia se svými tituly dala. Pokémoni pro mobily a tablety vstoupili ve vybraných zemích na trh 6. července a okamžitě se z nich stal hit.

Free-to-play počin se na celé léto proměnil ve fenomén, o němž informovala mainstreamová média, a virtuální trenéři se nechtěně proslavili třeba i tím, že chytali digitální potvůrky na dosti nevhodných místech, která musela lov v takových prostorách zakázat. Gastly v muzeu holokaustu byl už trochu moc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama