České 2D RPG Dex se dočkalo demoverze
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka České 2D RPG Dex se dočkalo demoverze

České 2D RPG Dex se dočkalo demoverze

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 4. 2017 10:31 3
Reklama

Nezávislý titul Dex od českého studia Dreadlocks byl oznámen již v roce 2012 na GDC, následně hra úspěšně absolvovala kampaň na Kickstarteru, kde dokázala vybrat přes 30 tisíc liber, tedy více než dvojnásobek původně požadované částky. Dex vyšel v roce 2015 na širokou paletu platforem, kromě tradičního PC a konzolí aktuální generace třeba i na Linux, OS X, handheld PlayStation Vita a dokonce i na dnes už pomalu zapomenutou konzoli Ouya. Pokud jste mu zatím nedali šanci, máte skvělou šanci to napravit.

Vývojáři totiž právě oznámili vydání demoverzem která je dostupná na Steamu, PlayStation 4 a Xboxu One. O demo byste se však měli zajímat i v případě, že vlastníte plnou hru. Dreadlocks totiž lákají na dříve neviděné příběhové prvky a vylepšenou hratelnost. Svou nabídku navíc osladili ještě oznámením, že pokud demo dohrajete, dostanete šanci získat různé digitální bonusy, mezi něž patří třeba tapety a avataři nebo artbook.

Dex je dvourozměrné z boku viděné cyberpunkové RPG s nelineární hratelností. Hlavní hrdinka, která propůjčila titulu své jméno, žije ve městě Harbor Prime, které ovládají korporace, zapojené do tajného orgánu jménem Complex. A právě ta si z nějakého důvodu vybere hrdinku hry za svůj cíl, vyšle na ni své zabijáky a nebýt přátelského hackera jménem Raycast, asi by to celé špatně dopadlo. Raycast následně Dex odhalí větší perspektivu celého příběhu, na tu už si ale během hraní musíte přijít sami.

Na serveru Metacritic mají konzolové verze hry aktuálně 69 bodů, PC verze o 7 bodů méně. V roce 2014 však v anketě Česká hra roku získala Dex a její autoři ocenění za umělecký přínos. Hra je svým příběhem přirovnávána ke klasikám, jako je Deus Ex nebo Shadowrun, ale třeba také filmový Ghost in the Shell nebo Blade Runner. Jestliže vás taková chvála zaujala, rozhodně neváhejte a demo si na své preferované platformě vyzkoušejte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama