Sledujte nové záběry z drsného Hellblade
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte nové záběry z drsného Hellblade

Sledujte nové záběry z drsného Hellblade

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 4. 2017 09:24 7
Reklama

Akční řezanice Hellblade: Senua’s Sacrifice o sobě nedává vědět příliš často, když už se však nějaké nové informace či záběry z hraní objeví, rozhodně to stojí za to. Vývojáři ze studia Ninja Theory se ostatně netají tím, že o své, projektu smýšlí jako o „nezávislé AAA hře“. Hellblade se objevil na obálce aktuálního čísla magazínu Game Informer a díky tomuto médiu jsme se také dočkali nových záběrů z hraní.

Ve videu hovoří výtvarný šéf projektu Tameem Antoniades a věnuje se řadě témat. Opakuje, že Hellblade je AAA hrou, což je patrné z jeho působivé grafiky a prezentace, má ale zhruba poloviční velikost a také její vývoj stál polovinu, než je zvykem u špičkových konkurenčních titulů. Hra je svým pojetím podle Antoniadese určitým kreativním hazardem, díky nižším nákladům, které se pohybují někde mezi nezávislou hrou a těmi nejvěhlasnějšími tituly, však studio nepotřebuje prodat miliony kopií, ale bude stačit, pokud si hra najde svou specifickou komunitu.

Co se týče hratelnosti, Antoniades tvrdí, že se tým nesnaží rozdělit hru na jednotlivé segmenty, jako jsou soubojové pasáže, řešení hádanek a tak podobně. Chtějí hlavně vytvořit dojem atmosférou nabitého putování hlavní hrdinky, která trpí duševní chorobou. Ve hře se objeví scény s opravdu brutálními souboji, ale také okamžiky, kdy si protagonistka Senua bude muset v hlavě utřídit myšlenky. Vývojáři už v minulosti prozradili, že věnovali nemalou péči studiu psychických nemocí a tomu, jak jimi postižení lidé vnímají svět.

Ve videu se také dozvíme, že původně měla být hra mnohem více orientována na souboje a daleko akčnější, s postupem času a přibývajícími nápady se hratelnost od klasického akční rubačky posunula spíše k akční adventuře. Hellblade má údajně vyjít ještě v letošním roce, přesný termín bohužel zatím neznáme. V plánu jsou verze pro PlayStation 4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama