Minecraft přináší mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft přináší mikrotransakce

Minecraft přináší mikrotransakce

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

11. 4. 2017 12:13 7
Reklama

Pokud se hráči ptali, jaké změny nastanou v Minecraftu poté, co vývojáře ze studia Mojang koupil Minecraft, pak konečně můžeme přinést odpověď. Nad rámec neustále vydávaných updatů se totiž nejslavnější „kostičková“ hra probojovala až k mikrotransakcím. Jinými slovy, Minecraft představuje obchod s výtvory ostatních hráčů, které si budete moci kupovat za herní měnu.

Na rozdíl od celé řady dalších her nebude možné získat zlaté žetonky v Minecraftu jinak, nežli směnou za skutečné peníze. To je na první pohled celkem drastický krok, ale vývojáři toto rozhodnutí obhajují tím, že jejich platforma má dát v první řadě šanci tvůrcům herního obsahu, aby si mohli za své úsilí vydělat nějaké peníze.

Nejste-li včerejší, samozřejmě chápete, že na mikrotransakcích a měně, pojmenované jednoduše Minecraft Conis, budou vydělávat i vývojáři, potažmo Microsoft, kterým připadne rovných 30 procent z každé transakce. Podle prvních náznaků by měly nákupy věcí začínat na cenovce 1,99 dolarů s tím, že celá řada obsahu by měla být zcela zdarma. Budete-li však chtít obohatit své světy o komplikované stavby, obléci se do nových skinů nebo využít uživatelské textury, připlatíte si.

Do určité míry nicméně „Marketplace“ nabídne možnost, jak lépe šířit modifikace a zaručit, že jejich instalace bude snadná i pro ty, kdo nejsou v práci s počítači tak zběhlí. Řeč je logicky o malých dětech, které tráví s Minecraftem dlouhé hodiny a logicky chtějí od „své“ hry více. Vývojářům a Microsoftu by to pak mohlo přihrát další významný zdroj peněz a samozřejmě i nové fanoušky nad rámec již 122 milionů aktivních hráčů. Sluší se ovšem poznamenat, že služba bude momentálně dostupná pouze pro PC a mobilní verze Minecraftu s tím, že podpora konzolí v blízké budoucnosti přijde také.

Marketplace se dostane do své beta fáze v polovině dubna, spuštěn by měl být nicméně už před začátkem léta. Abyste mohli využívat nově nabízené služby, budete muset mít účet na Xbox Live, což pouze podtrhuje budoucí implementaci přinejmenším do Xboxové verze. Podle mluvčího Microsoftu pak vyšlo najevo, že příprava online obchodu začala už v roce 2014, kdy Microsoft koupil Mojang za závratné 2,5 miliardy dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama