PC2 a podpora Scorpia, PS4 Pro a PS VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC2 a podpora Scorpia, PS4 Pro a PS VR

PC2 a podpora Scorpia, PS4 Pro a PS VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 4. 2017 09:03 8
Reklama

Andy Tudor ze studia Slightly Mad Studios se v rozhovoru pro Red Bull Games rozpovídal o podpoře PS4 Pro, Scorpia a PlayStation VR v Project CARS 2. S výkonnějšími konzolemi autoři počítají, podporu headsetu na konzoli od Sony ale zatím slibovat nechtějí.

Po nesplněném slibu s Project CARS na Wii U jsou už očividně vývojáři opatrnější, pokud jde o závazky. Andy Tudor prozradil, že všichni zaměstnanci studia jsou blázni do nových technologií a hraček, takže vždy zkoumají jejich možnosti a způsob, jak by je mohli využít.

Potvrdil přitom, že hra na PS4 Pro a Xboxu Scorpio bude obsahovat nějaká vylepšení, nicméně nechtěl být konkrétnější, co se nové konzole od Microsoftu týká, protože se toho o ní stále mnoho neví. Redmondský gigant musí být podle jeho slov konkrétnější, aby studio získalo lepší představu o možnostech nového zařízení.

S PlayStation VR je situace trochu jiná. Tým na něm tvrdě pracuje, ale Tudor říká, že zatím nemohou potvrdit, že s podporou skutečně hra přijde. K tomu, aby titul na PS VR splňoval jejich představy, je údajně třeba ještě hodně práce, a proto v tuto chvíli nechce tým z této funkce udělat závazek.

Hra bude podle Tudora obsahovat spoustu prvků, které budou velmi náročné na výkon, a tak je otázkou, zda ho zbude dostatek i pro PS VR. Tak, aby framerate byl dostatečný a celý zážitek působil pohodlně.

Je třeba vyvážit hratelnost a vizuální stránku a vývojáři se chtějí vyhnout nepříjemným kompromisům, které by z toho mohly vyplynout. Respektive jsou si vědomi toho, že k nějakému kompromisu v tomto případě musí dojít vždy, ale zřejmě nechtějí ze svých standardů slevit v honbě za PS VR příliš.

V této souvislosti stojí za zmínku, že navzdory dodatečné podpoře PS VR v Dirt Rally nebude ani Dirt 4 minimálně na počátku headset od Sony podporovat. Codemasters ale prozradili, že by rádi podporu PS VR doplnili později, pokud to bude možné.

Jak to tak vypadá, ze slov Tudora se zdá, že se série Project Cars nedočkají ani majitelé Switche. První díl pro Wii U byl zrušen kvůli nedostatečnému výkonu a i když dvojka by byla na Switch opět moc, jedničku se podle všeho nechystají Slightly Mad Studios zpětně portovat.

Za pozornost stojí i nedávná porce aktuálních screenshotů.

Project CARS 2 si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama