Sci-fi Tartarus láká na netradiční hádanky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sci-fi Tartarus láká na netradiční hádanky

Sci-fi Tartarus láká na netradiční hádanky

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 4. 2017 08:12 2
Reklama

Jestliže stejně jako my stále nemáte stále dost sci-fi her, mohl by vám udělat radost nový titul jménem Tartarus od studia Abyss Gameworks. Jde o netypickou first person akční adventuru, kterou pohání Unreal Engine 4.

Tartarus úspěšně prošel Greenlightem a v tuto chvíli už má svou záložku v obchodě na Steamu. Hra by ale měla vyjít až v létě. V roce 2230 těžební a výzkumná loď Tartarus znenadání aktivuje bezpečnostní protokol poblíž Neptunu. Jedinou nadějí posádky na přežití je dostat se na můstek a restartovat jeden po druhém všechny systémy dříve, než plavidlo ztroskotá.

Hráč se ujme horníka jménem Cooper, který neví nic o lodních systémech ani řízení. Pomocnou ruku mu proto podá palubní inženýr Andrews. Autoři slibují temné sci-fi s akčními prvky, kde budeme hackovat lodní systémy za pomoci speciálních terminálů.

Právě nabourání se do terminálu s jeho specifickými příkazy považují vývojáři za hlavní výzvu. Navíc má podobně jako třeba v minulosti Alien: Isolation nebo stále chystaný sci-fi horor Routine i Tartarus nabídnout retro prvky, které mohou připomenout kultovní vědeckofantastické filmy.

Retrofuturistická atmosféra a stylizace sama o sobě působí přesvědčivě. Tým láká na propracovaný příběh i logické hádanky založené na originálním zadávání textových příkazů. Máme poctít strach i pocity izolace.

Tartarus míří na Windows a Mac. Vývojáři včera zveřejnili nový trailer. Další videa najdete na jejich webu a na YouTube. Abyss GameWorks sídlí v tureckém Istanbulu a tým vznikl loni. Tartarus bude jejich debutem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama