Vývojáři popisují hlavní hrdinku Hellblade
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři popisují hlavní hrdinku Hellblade

Vývojáři popisují hlavní hrdinku Hellblade

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 4. 2017 12:18 3
Reklama

O Hellblade jsme naposledy psali v neděli, když se vývojáři pochlubili magazínu Game Informer s novými záběry ze hry a informací, že hra nakonec nebude tak akční, jak si možná mnozí z nás mysleli. Nyní jsme se ale také dozvěděli více podrobností o hlavní hrdince, kterou bude narušená keltská válečnice Senua.

Ta je doslova středobodem chystaného titulu a vývojáři chtějí důkladně prozkoumat její narušenou mysl. Zároveň ale chtějí dbát na historickou přesnost, a proto důkladně zkoumají historické kořeny keltského kmene Piktů. Chlubí se tím, že jdou do takových detailů, které by většina hráčů ani nečekala. Hellblade se odehrává kolem roku 790 našeho letopočtu a výtvarný ředitel Tameem Antoniades z Ninja Theory tvrdí, že toto období nebylo vybráno náhodou:

„Tuto část historie jsme vybrali proto, že tehdy křesťané ještě nedorazili. Hra se odehrává na Orknejích, kus od pobřeží Skotska. Krátce poté, co zde přistáli Vikingové, kompletní populace Keltů zmizela. Dodnes se neví proč. Náš příběh má tuto záležitost objasnit.“ Zajímavý je i námět hlavní hrdinky. Antoniades tvrdí, že nedávno byla v Anglii objevena nová bohyně, o které se prakticky nic neví. To jediné, co se podařilo najít, je vyrytý nápis, který mluví o naplnění slibu, složeném bohyni Senue. Ačkoli si hra jméno půjčuje a její příběh je čistě fiktivní, reálný základ dává příběhu šťávu.

Herní Senua je výsledkem vysoce kvalitního scanování postavy a technologie motion capture. Na její tvorbě se podílela srbská společnost 3Lateral, která jako předlohu využila herečku Melinu Juergens. Ta je kromě hlavní role ve hře zastává i úlohu video editorky v týmu Ninja Theory. Jak už bylo řečeno, vývojáři dbají na historickou přesnost, takže i Senuiny válečné barvy jsou autentické:

„Piktové používali k barvení obličejů rostlinu zvanou boryt barvířský, tedy tutéž, jakou měl na obličeji William Wallace v podání Mela Gibsona ve snímku Statečné srdce. Jméno tomuto kmeni dali Římané právě kvůli barvám na obličeji, kmen považovali za barbary,“ říká Antonidias. Bohužel jsou dobové záznamy dost zkratkovité, vývojáři tedy nechali návrh Senuiných válečných barev poměrně jednoduchý, tak, aby bylo patrné, že si je dokázala nanést sama. Vývojáři vzali papír a potřeli ho barvou, výsledek pak naskenovali na herní model. Pokud se podíváte pozorně, je možné na barvách vidět i otisky prstů.

Tutéž pozornost věnovali i účesu hlavní hrdinky. Ten je prý rovněž historicky přesný, protože si keltské kmeny do vlasů vtíraly vápno, díky čemuž pak byly zacuchané a vzbuzovaly dojem dredů. Senua v nich má zapleteny malé kamínky a korálky, což však nesouvisí s historickou přesností, jde spíše o designový prvek. Čelenka je úzce spjata s psychickou nemocí, která bude ústředním motivem celé hry. Senua má za sebou velké trauma a slyší různé hlasy, čelenka ji proti nim má chránit. Nutno říct, že to zřejmě moc nefunguje.

Antoniades nadále hovoří o detailech, jako je vlčí kůže, z níž má Senua vyrobený límec, nebo třeba o broži, kterou dostala od svého milého. Její meč není oním titulním Hellbladem, tím je v očích vývojářů hrdinka sama. Její psychický stav dále podtrhuje fakt, že s sebou nosí hlavu Dilliona, svého výše zmíněného druha. Věří, že je v ní uvězněna jeho duše a chce smlouvat o její propuštění. Také má u sebe zrcadlo, nebo spíše leštěný kus železa, který keltští druidové používali k magickým rituálům nahlížení do podsvětí. Vtipná je poznámka o tartanu, kterýá má Senua na sobě. Údajně jej jeden ze členů vývojářského týmu hodil svému psu, aby jej potrhal a herní model měl dostatečně autentický vzhled.

Do Hellblade: Senua’s Sacrifice vkládáme nemalé naděje. Přáli bychom si, aby tento „nezávislý AAA titul“ dokázal plně zúročit zkušenosti svých vývojářů, kteří mají za sebou například Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West nebo DmC: Devil May Cry. Hra by měla vyjít ještě letos na PS4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama