AMD: Fallout VR bude Mario virtuální reality
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD: Fallout VR bude Mario virtuální reality

AMD: Fallout VR bude Mario virtuální reality

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 4. 2017 11:57 5
Reklama

Viceprezident AMD Roy Taylor podle MCV prohlásil, že Fallout 4 VR bude průkopnickým titulem, který změní celé odvětví. Zaznělo to na akci VR World Congress v Bristolu.

Taylor tu přirovnal význam význam VR Falloutu na poli virtuální her k hitům jako Mario a Sonic. “Změní způsob, jakým o VR uvažujeme,” nechal se slyšet. Tato verze Falloutu 4 by měla vyjít ještě letos, přesnější datum však Berhesda zatím neprozradila. Pete Hines ovšem slíbil, že si VR Fallout lidé vyzkouší letos v červnu na E3 v Los Angeles.

Roy Taylor dále řekl, že jednou z hlavních výzev, které virtuální realita v tuto chvíli čelí, představuje nutnost používat kabely. AMD to chce stejně jako řada dalších společností napravit, a proto se spojila s firmou Nitero, která se specializuje na bezdrátové VR.

Kabely podle Taylora technologii brzdí a omezují svobodu pohybu. A jedním dechem dodává, že se s otravnými kabely vypořádá. AMD už podle jeho slov přišlo s řešením. Bezdrátový přenos by se přitom neměl nijak negativně projevit na kvalitě obrazu.

Nitero se namísto stávající generace headsetů už soustředí na tu nadcházející. Ale Taylor slibuje, že až bude technologie připravená, kompletní změní uživatelský zážitek. Bude to tak velký rozdíl, že podle Taylora už zákazníci kabely nikdy nebudou tolerovat.

Podle dřívějšího Hinesova prohlášení je Fallout 4 VR tou nejúžasnější věcí, jakou jste v životě viděli. Nedokážeme si to údajně ani představit. VR verze byla oznámena na HTC Vive a zatím není jasné, zda se objeví i na headsetu Oculus Rift, případně dokonce na PlayStation VR.

Fallout 4 si můžete koupit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama