2Dark kapituluje. Zbavuje se Denuva
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 2Dark kapituluje. Zbavuje se Denuva

2Dark kapituluje. Zbavuje se Denuva

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 4. 2017 14:40 3
Reklama

V návaznosti na informaci, že se pirátům podařilo prolomit ochranu Denuvo u hry 2Dark od Frédéricka Raynala (Alone in the Dark, Little Big Adventure), dnes její vydavatel přišel se zprávou, která už se dala čekat: Bigben Interactive nechal protipirátskou ochranu z titulu odstranit. Byla už zbytečná.

2Dark se stal nejnovější obětí pirátů a s ním se podařilo překonat i poslední verzi Denuva. Bigben jen stručně konstatoval, že na základě zpětné vazby od hráčů a nedávných událostí odstraňuje Denuvo ze hry. Paradoxně tak až teď nic nebrání tomu, aby titul 2Dark vyšel třeba i na GOGu a dalších DRM-free distribučních kanálech, jak jeho autoři dříve slibovali. A k velké nelibosti fanoušků zatím tento slib nedodrželi.

Příslušný update, který Denuvo deaktivuje, už je k dispozici. Uvidíme, zda někoho tento krok přiměje si hru ještě koupit, když řada hráčů tvrdí, že je od nákupu odrazuje z principu právě přítomnost DRM. Jde už o několikátou hru v pořadí, jejíž vývojáři a vydavatelé se po prolomení ochrany Denuva raději vzdali. Předtím se tak stalo u titulů Doom, The Climb, Homefront: The Revolution nebo Inside. Není to ale samozřejmostí.

V každém případě ještě před pár měsíci Denuvo dokázalo hry uchránit před piráty alespoň po dobu prvních pár týdnů až měsíců. Ale jeho životnost se v posledních týdnech navzdory snahám vývojářů a novým verzím viditelně zkracuje. Otázkou tak zůstává, jak dlouho se na něj budou firmy spoléhat, a zda jim i těch pár dnů bude stát za to.

Pokud jde o další aktuální hry, na Denuvo se spoléhají i tituly Bulletstorm: Full Clip Edition a blížící se Syberia 3 a Sniper: Ghost Warrior 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama