Syberia 3 je laděná pro gamepad. Známe délku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Syberia 3 je laděná pro gamepad. Známe délku

Syberia 3 je laděná pro gamepad. Známe délku

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 4. 2017 09:10 2
Reklama

Francouzské studio Microïds láká prostřednictvím launch traileru na vydání Syberie 3. V Evropě pokračování populární adventurní série přijde do obchodů 20. dubna. Od vydání druhého dílu uplynulo dlouhých 13 let.

O trojce jsme slýchali od roku 2009, ale nakonec jsme museli čekat dalších osm let, než se ji podařilo dokončit. Největší změnu samozřejmě představuje přechod do kompletně 3D zpracování, které přineslo vývojářům nové výzvy, ale odmění i hráče novým druhem hádanek a úkolů, které by dříve nebylo možné zpracovat.

V nedávném rozhovoru pro WCCftech Elliot Grassiano z Microïds prozradil, že Syberia 3 už není klasickou point-and-click adventurou, ale zachovává si původní DNA. Autoři však zapojili do hry nové mechanismy. Při řešení hádanek například musí hráči napodobit přirozené pohyby a gesta, třeba když chtějí otevřít zásuvku nebo použít nějaký nástroj jako šroubovák. Máme se tak více ponořit do hry.

Z toho důvodu je hra optimalizovaná pro gamepad, což určitě řada hráčů a veteránů z PC neuslyší ráda. Grassiano zdůrazňuje, že je pochopitelně stále možné hrát s myší a klávesnicí, ale ovladače mají přednost a představují nejlepší způsob, jak si hru užít.

Pokud jde o odklady hry, autoři jsou si dobře vědomi toho, že fanoušci jsou nedočkaví. Chtěli jim ale nabídnout hru, která dostojí jejich očekáváním, a kvůli tomu stálo za to počkat. Čas navíc umožnil vývojářům dodat dobrodružství hloubku, přidat filmečky i příběhové pozadí skrze volitelné části.

Grassiano si také pochvaluje spolupráci s Nintendem a jejich Switch. Nová konzole podle něj představuje dobrý mix mezi mobilním a domácím zařízením a přitom zůstává věrná DNA firmy, která upřednostňuje inovace a hratelnost před výkonem. Autoři podle něj sdílejí s Nintendem stejnou vizi, chtějí oslovit sváteční i hardcore hráče, a proto bylo přirozené podpořit novou platformu.

Podle Grassiana bude port pro Switch odpovídat ostatním konzolím a autoři podle posledních zpráv zvažovali podporu HD Rumblu a dalších funkcí speciálně pro toto zařízení. Hra by měla rovněž využít vyšší výkon konzolí PS4 Pro a Xboxu One Scorpio, až vyjde.

Hru půjde podle autorů dohrát za 15 až 20 hodin v závislosti na vaší šikovnosti i tom, jak důkladně budete procházet dialogy. Grassiano si ale myslí, že spoustu času lze strávit jen tím, že se bude kochat jejím světem.

Když přišla řeč na na potenciální rozšíření nebo DLC s nějakou vedlejší postavou, Grassiano nechtěl nic moc prozradit, ale slíbil, že budou mít velmi brzy pro hráče v tomto směru nějaké dobré zprávy.

Syberia 3 u nás vychází s českými titulky, a to nejen na PC, ale rovněž na konzolích. Hru si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama