Fanoušek dělá remake Bloodu v Unity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fanoušek dělá remake Bloodu v Unity

Fanoušek dělá remake Bloodu v Unity

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 4. 2017 15:12 5
Reklama

Autor s přezdívkou OrdinaryFpsfan789 se na internetu pochlubil ukázkou z pre-alfa verze remaku kultovní FPS Blood, na kterém pracuje. Jeho modernizovanou verzi pohání engine Unity.

I když je před ním stále ještě spousta práce, řada pamětníků by mohla ocenit, že si na Blood z roku 1997 od studia Monolith Productions konečně někdo vzpomněl, když už na nás nějaký ten remake, remaster nebo reboot číhá téměř na každém kroku.

Na rozdíl od pokračování z roku 1998 ještě první díl poháněl proslulý engine Build od Kena Silvermana a 3D Realms. Dvojka už používala první verzi LithTechu od Monolithu, stejně jako Shogo: Mobile Armor Division.

Ale zpět k modernizovanému Bloodu. Až bude hotový, autor jej uvolní zdarma. Pokud mu tedy do té doby nezatne někdo kvůli využití značky tipec. V první fázi chce dokončit úvodní epizodu. K dispozici už jsou první záběry přímo ze hry i několik screenshotů.

Kvalitou vás asi ve stávající podobě Blood neohromí, ale je třeba mít na paměti, že jde o výtvor jediného člověka a finální hra má vypadat mnohem lépe. Jak správně podotýká třeba web The Dark Side Of Gaming, hra by měla být mnohem špinavější, je potřeba zapracovat na animacích, detekci kolizí i reakcích nepřátel. A hlavně je třeba, aby hra obsahovala více krve. Pokud má být věrná originálu a svému jménu.

Rozhodně ale musíme ocenit snahu a fakt, že se nápadu ujal někdo z komunity, když majitelé práv nechávají Blood hnít šest stop pod zemí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama