Tekken 7 bez Rogera, mohl by prý pohoršit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tekken 7 bez Rogera, mohl by prý pohoršit

Tekken 7 bez Rogera, mohl by prý pohoršit

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 4. 2017 10:46 24
Reklama

Jedna z nejoblíbenějších bojovkových sérií, Tekken, je tu s námi již 23 let a za tu dobu stačila vyprodukovat slušný počet herních titulů, několik animovaných i hraných snímků a také bohatý žebříček dnes už legendárních postav. Již brzy bychom se měli dočkat konzolového vydání sedmého dílu, to se však bude muset obejít bez jednoho docela známého bojovníka.

Řeč je o klokanovi Rogerovi, poměrně schopném boxerovi, který se objevil již ve druhém dílu série z roku 1995. Producent Kacuhiro Harada nyní potvrdil, že v Tekkenu 7 chybí, a to z poměrně kuriózního důvodu. Harada totiž serveru VG247 sdělil, že s rozhodnutím má co dočinění virální video, v němž muž udeří klokana do čumáku.

„Existuje video, v němž klokan napadne psa a jeho majitel jej udeří. Stal se z toho docela problém, lidé si na to hodně stěžovali,“ říká Harada. Uvádí také, že je dnes více aktivistů za práva zvířat, než tomu bylo v minulosti, a přestože by oni sami Tekken 7 třeba nehráli, určitě by se doslechli o tom, že je ve hře možné udeřit klokana. Proto se společnost Bandai Namco rozhodla, že Rogera z žebříčku odstraní.

Harada později na Twitteru objasnil, že organizace PETA, která hry za domnělou krutost na virtuálních zvířatech často kritizuje, neměla s rozhodnutím nic společného, údajně vývojáře vůbec nekontaktovala. Vývojáři se zkrátka chtěli vyhnout negativnímu přijetí ze strany hráčů. Je docela legrační, že ve hře stále figuruje další zvířecí bojovník, tedy medvěd Kuma. Harada však tvrdí, že s Kumou není problém, protože medvěd je samozřejmě silnější než člověk.

Tekken 7 i bez Rogera nabídne slušnou soupisku ikonických postav. Chybět nebude Jin Kazama, jeho otec Kazuya Mishima, dědeček Heihachi ani třeba Eddie Gordo, Yoshimitsu, Hwoarang a celá řada dalších. Na hostování dorazí také Akuma ze série Street Fighter. I přesto je škoda, že se herní vývojáři čím dál častěji musí ohlížet na to, aby náhodou někoho neurazili, a to i v podobných maličkostech, jako je klokan s boxerskými rukavicemi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama