Tekken 7 pro Switch je zatím ve hvězdách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tekken 7 pro Switch je zatím ve hvězdách

Tekken 7 pro Switch je zatím ve hvězdách

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 4. 2017 17:08
Reklama

O sedmém díle dlouholeté a populární série bojovek Tekken jsme psali už včera v poněkud kontroverzní souvislosti. Dnes její blížící se vydání připomeneme ještě jednou. Server IGN dal svým čtenářům příležitost položit několik otázek producentu hry Kacuhiro Haradovi, a tak jsme se dozvěděli nové detaily o několika aspektech hry.

Harada se například podělil o to, jakým způsobem jsou pro sérii tvořeny nové postavy. Jedna z fanoušků se zeptal, zda napřed zvolí bojový styl a pak kolem něj vytvoří vhodnou postavu, nebo je to přesně naopak. Harada říká, že je to případ od případu jiné. Zmiňuje například Tekken 3, kdy se série soustředila na velké množství realistických stylů a přidala i nové, například Capoeiru. Postupem času ale bylo složité nacházet nová bojová umění, a tak se vývojáři nyní víc soustředí na design postav. Harada připouští, že stále existuje řada nevyužitých bojových stylů, jako je Krav Maga nebo Silat, nejsou ale prý dostatečně slavná na to, aby je hráči poznali.

Zároveň se podělil o to, jaké umění by ve hře rád viděl. Zmínil, že jeho kolega Michael Murray vždy žádá o implementaci Muai Thai. Jedna z postav ve hře, Bruce, svým stylem Muai Thai připomíná, ale v době, kdy byl vytvořen, americká pobočka Namca tvrdila, že většina západních hráčů neví, co to je za styl. Proto je Bruce veden jako kickboxer.

Zajímavá je i otázka na podporu vylepšených konzolí současné generace. Harada tvrdí, že Microsoft se zatím o schopnosti Scorpia příliš nepodělil, není tedy ani z jeho strany moc o čem mluvit. Na druhou stranu se prý majitelé PS4 Pro mohou těšit na skutečně znatelný posun kvality oproti standardní PlayStation 4. Harada také dostal otázku na potenciální port Tekkenu 7 pro Nintendo Switch. Hra ostatně běží na Unreal Enginu 4 a například vývojáři hry Snake Pass ze studia Sumo Digital si v minulosti velice pochvalovali lehkost, s jakou šlo hru na nové zařízení naportovat.

Harada ale žádné konkrétní odpovědi neposkytl. Uvedl, že Bandai Namco jednak o hrách, které pro Switch chystá či nechystá, zatím nehovoří, zároveň ale použil i jednu těžko uvěřitelnou výmluvu. Prohlásil totiž, že Switch je momentálně tak populární a neustále vyprodaný, že on ani Michael Murray si zatím jeho hardware nemohli osahat. Ačkoli máme podezření, že si Harada s kolegy Switch osahal ještě dlouho předtím, než jsme vůbec znali podobu nové konzole od Nintenda, budeme se muset prozatím spokojit s jeho slovy. Na druhou stranu by Tekken 7 Switchi určitě zajistil další pozornost hráčské komunity. Ostatně, zahrát si s někým bojovku kdekoli na cestách, to zní dobře, ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama