S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha je hotov
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha je hotov

S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha je hotov

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 5. 2017 15:37 17
Reklama

V roce 2007 vyšla na PC zajímavá FPS S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, jež byla zasazena do atraktivního prostředí katastrofou stiženého okolí jaderné elektrárny Černobyl. A pokud jste byli svědky jejího původního oznámení, tak si jistě vzpomenete i na kontroverzi způsobenou rozdílem mezi prvně prezentovanou podobou hry a její finální verzí.

Tehdy navíc nešlo o prosté změny v grafické podobě hry, ale dokonce v jejím návrhu, v designu i v tom, co výsledný produkt uměl. A jistě netřeba podotýkat, že konečná podoba hry byla nakonec o něco chudší. Po těch letech se nebudeme zabývat tím, co se tehdy pokazilo a proč, ale můžeme si nyní konečně posvítit na fanouškovský projekt jménem Lost Alpha, ve kterém hru do její původně zamýšlené finální podoby dotáhli sami hráči.

Deset let poté můžete tedy naskočit do světa takového, jaký měl vyjít již před rovnou dekádou. První verze této modifikace přitom vyšla již v roce 2014, tehdy však nešlo o příliš vyladěný produkt a hra obsahovala řadu chyb. Sám se pamatuji, kterak jsem se tehdy pokoušel o její recenzi, pro nefunkční uložené pozice a pro řadu dalších zážitek zcela ničících chyb jsem však tuto snahu po nějaké době vzdal a musel titul nechat dozrát.

To se nyní stalo a na ModDB zamířila verze s přízviskem Developer’s Cut, která již slibuje mít vše podstatné v sobě a jež je tedy zakončením jednoho dlouholetého vývoje. Plody této práce vám může představit přiložený trailer, který odhaluje řadu novinek i prvků, jež již přinesl nehotový build z roku 2014. Spatřit ale také lze řadu prvků, které autoři do hry přenesli z pokračování Call of Pripyat. Tak jako tak, modifikaci lze stahovat zde, je však zapotřebí dávat pozor ohledně verze, tvůrci však v dohledné době slibují vydat jednotný instalační soubor, který již bude obsahovat vše potřebné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama