Phoenix Point dosáhl na Figu svého cíle
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phoenix Point dosáhl na Figu svého cíle

Phoenix Point dosáhl na Figu svého cíle

David Plecháček

David Plecháček

3. 5. 2017 09:04 2
Reklama

„Phoenix Point je fúze X-COMu a Falloutu, kterou všichni chceme,“ zaznělo několikrát i v zahraničí na adresu nově vznikající hry. Ostatně stejnou frázi si můžete přečíst i přímo od Juliana Gollopa a jeho týmu na Figu, kde Snapshot Games žádali veřejnost o 500 tisíc dolarů. Možná i proto svůj cíl splnili tak rychle.

Když jsme vám o Phoenix Pointu od duchovního otce X-COMu říkali poprvé, byla vybrána polovina. Od včerejší noci je cíl splněn. Přibližně polovinou se podíleli samotní hráči, druhou část z vybraného obnosu tvoří investoři. Jenže do konce kampaně zbývá necelých 36 dní, a tak je klidně možné, že se výsledná částka zdvojnásobí.

Snapshot Games proto svou stránku na Figu aktualizovali o tzv. stretch goals. Po dosažení 650 tisíc dolarů studio slibuje ovladatelná vozidla, která využijete v taktických bitvách. Takové vozidlo jednak poskytne krytí vašim jednotkám, ale také se bude hodit jeho vlastní zbraňový systém.

Dalších 200 tisíc dolarů eventuálně připadne na vznášející se základnu. Pevnost, jak jí autoři označují, si to může zamířit i přes moře nebo naopak může zamířit do vnitrozemí a provádět tam různé operace. To skýtá určitá nebezpečí, ale základna jako taková přinese postupem času značnou strategickou výhodu.

Uvidíme, jestli ještě nějaké dodatečné cíle nepřibydou. Stránka na Figu se stále nezmiňuje ani o konzolových verzích, a i když Phoenix Point může zůstat PC exkluzivní, od XCOMu víme, že podobné hry se dají hrát pohodlně i s gamepadem v ruce. Více si o hře můžete přečíst v původní novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama