BF1 předčil očekávání, dařilo se i jiným hrám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BF1 předčil očekávání, dařilo se i jiným hrám

BF1 předčil očekávání, dařilo se i jiným hrám

David Plecháček

David Plecháček

10. 5. 2017 09:14 1
Reklama

Společnost Electronic Arts dnes vydala finanční zprávu, která shrnuje fiskální rok, který skončil k poslednímu březnu. Po měsíci počítání a vyhodnocování máme k dispozici ucelená data o tom, jak si celá firma a její dílčí značky a série vedly.

Začněme Battlefieldem. Pokud zabrousíme do starších zpráv, určitě si vzpomenete, že se jeden čas neustále řešilo, kolik by se mělo Battlefieldu 1 prodat, aby se to považovalo za úspěch. Tato úroveň se neustále měnila, nicméně za směrodatnou jsme považovali hranici, kterou jako poslední nastolil Blake Jorgensen, finančí ředitel EA. Jedenáct milionů prodaných kusů. EA věřilo Battlefieldu 1 méně než Battlefieldu 4 či ještě starší trojce, kterých se prodalo 15 milionů.

Realita je taková, že se do hry zapojilo 19 milionů hráčů. Hráčů nemusí nutně znamenat prodaných her, protože na konzolích se dají hry přeprodat, ale i tak se zdá, že Battlefield 1 svou metu hravě překonává a že dokonce předčí i oba předcházející díly.

Možná vás ale nezajímají střílečky, ale třeba… sportovní hry. Divize EA Sports k EA neodmyslitelně patří, a tak se ve výroční zprávě zmiňuje třeba poslední ročník fotbalu FIFA. Novou sezónu si vyzkoušelo 21 milionů hráčů. Zdaleka ne všichni ale okusili nový režim „The Journey“ (Cesta). Jak se novinka povedla zjistila lehká nadpoloviční většina všech majitelů. Ultimate Team zaznamenal meziroční 13% nárůst hráčů.

Ke sportům patří také série UFC. Druhému dílu je už rok, a protože se jednalo o výbornou hru, fanoušci se těší na pokračování. To přijde, ale možná později, než by bylo někomu milé – EA Sports UFC 3 totiž vyjde až ve čtvrtém kvartálu roku 2018. Údajně se to objevilo na prezentaci, na které EA prezentovalo své plány a výsledky.

Nebo vás zajímají rodinné simulátory – a takový existuje prakticky jen jeden. Od vydání The Sims 4 o této hře příliš nepíšeme a kdekdo by mohl zapomenout, že se neustále rozvíjí, ale za poslední rok přibyla celá třetina hráčů.

A pokud vám stačí jenom něco z byznysu, věřte, že EA je na západě v součtu neprodávanějším vydavatelem her na PlayStationu 4 a Xboxu One. Digitální příjmy jenom za čtvrtý kvartál finančního roku dosáhly výše 23 miliard korun, celkové příjmy za stejné období pak činí 37 miliard korun. A čísla za celý rok 2017? 117 miliard korun.

V souvislosti s EA jsme dnes psali o sérii Need for Speed, která vyjde ještě do konce letošního roku (nejspíše v listopadu) a také o odkladu nové IP od BioWare na příští fiskální rok. Pro více informací zamiřte do původních zpráv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama